Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Moederdagtaart

Voor de allerliefste moeder: een prachtige, zelfgemaakte moederdagtaart! Dat is toch het allermooiste moederdagscadeau?

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Moederdagtaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koud)
200 g jam naar keuze

Decoratie:

625 g fondant roze
150 g marsepein rood
150 g blanke marsepein
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra nodig:

Springvorm Ø24 cm
Beslagkom
Mixer met garden
Kunststof roller
Kunststof mesje
Uitsteekvormpjes letters en cijfers

preparation

Bereiding

1

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op het pak, laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de taartvorm.

2

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem van de springvorm. Laat de taart goed afkoelen.

3

Moederdagtaart vullen

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijdt de taart voorzichtig doormidden.

4

Haal de bovenkant voorzichtig van de taart. Nu kun je de moederdagtaart bestrijken met jam naar keuze.

5

Bestrijk de jam met een laagje botercrème, leg de bovenkant er op en bestrijk de bovenkant en zijkant met botercrème (maskeren).

6

De moederdagtaart versieren

Kneed de roze fondant soepel. Maak er tot slot een bolletje van.

7

Bestrooi je werkblad met poedersuiker. Rol het fondant uit tot een ronde lap van 32x32 cm en een dikte van 4mm. Leg met behulp van de deegroller de lap op de taartbodem.

8

Vouw voorzichtig het fondant om de taart het druk het aan de onderkant een beetje aan. Snijd met een scherp mesje de overtollige fondant af, laat een randje van 3 mm over. Duw het fondant onder de rand van de taart.

9

Voor de bolletjes aan de zijkant gebruik je rode marsepein en de resterende roze fondant. Maak grote bolletjes van de rode marsepein en maak iets kleinere bolletjes van de roze fondant. Deze bolletjes leg je rondom de moederdagtaart.

10

Rol de resterende rode marsepein uit. Kleur de helft van de blanke marsepein groen met behulp van een de gele kleurstof en een druppeltje blauwe kleurstof. Kleur de andere helft roze met de rode kleurstof. Rol deze afzonderlijk van elkaar uit. Steek er om en om de letters uit. Je kunt de taart verder versieren met alle vormen die je leuk vindt: hartjes, bloemetjes, stipjes, streepjes...En klaar is de moederdagtaart!

Voedingswaarden Voor het recept Moederdagtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2667kJ
637kcal
1377kJ
329kcal
Vet 19.99g 10.31g
Koolhydraten 102.91g 53.05g
Eiwit 56.73g 29.24g