Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mini Kerst Charlottes

Mooi en lekker, wat wil je nog meer?

6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Kerst Charlottes

Extra nodig:

decoratielint
bakpapier
1 spuitzak

Voor de Kerst Charlottes:

2 pakken lange vingers
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
60 g roomboter
250 ml slagroom
250 g magere kwark
250 g Mascarpone
200 ml water
200 g witte chocolade
rood fruit om te versieren
poedersuiker om te versieren

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Teken op het bakpapier 6x de omtrek van de ronde vorm waarin je de Charlottes gaat maken af. Leg de ronde bakpapiertjes op de bodem van de vormen.

2

Smelt in een pannetje de boter, haal van het vuur en meng er het zakje kruimelbodemmix door.

3

Zet de 6 vormpjes met het bakpapier op de bodem klaar. Zet langs de rand van de binnenkant de lange vingers rondom rechtop neer. De gesuikerde kant wijst naar buiten.

4

Schep er een paar lepels kruimelbodemmix in en druk die aan. De lange vingers blijven nu ook makkelijker rechtop staan.

5

Zet de vormpjes 10 minuten in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

6

Doe 200 ml water en de chocolade in stukjes in een kom en zet die kom op een pan met een laag heet water die je op het vuur zet. Roer tot de chocolade gesmolten is en met het water is gemengd. Zorg dat het chocoladewater niet warmer wordt dan lauw.

7

Doe het chocoladewater met het zakje taartmix in een kom en klop dit met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

8

Voeg de kwark, de mascarpone en de slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa.

9

Schep het taartmengsel in een grote spuitzak en spuit de met lange vingers beklede vormpjes vol tot ¾.

10

Laat de vormpjes minstens 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

11

Haal de Charlottes voorzichtig uit de vormen en bind er een mooi lint om. Versier de Charlottes verder met rood fruit en poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Kerst Charlottes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 4258kJ
1017kcal
1273kJ
304kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g