Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Millionaire shortbread

Hoe maak je Millionaire shortbread? Volg het recept stap voor stap en jij zet deze lekkernij binnen 45 minuten op tafel. Heel machtig, maar o zo lekker...

16 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Millionaire shortbread

Voor het shortbread:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
100 g boter (ongezouten) voor de kruimelbodem
160 g basterdsuiker (bruine)
60 g boter (voor de karamel)
1 blikje gecondenseerde melk
4 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

Extra nodig:

bakvorm (25 x 25 cm)
bakpapier
steelpan

preparation

Bereiding

1

Beleg een bakvorm van 25x25cm met bakpapier. Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking met 100 gram boter.

2

Verdeel de kruimelbodem over de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

3

Smelt 60 gram boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel smeerbaar.

4

Verdeel de Karamel over de kruimelbodem en zet de bakvorm in de koelkast.

5

Bereid de chocoglazuur volgens de verpakking. Schenk de chocoglazuur over de karamellaag en laat uitharden in de koelkast.

6

Bereid de witte glazuur volgens de verpakking. Knip klein puntje van het zakje en trek smalle strepen over de chocoladelaag. Laat het Millionaire shortbread 15 minuten in de koelkast uitharden.

Voedingswaarden Voor het recept Millionaire shortbread

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1691kJ
404kcal
1742kJ
416kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g