Mandarijnkwarktaart met speculaasbodem

De appeltjes van oranje waren nog nooit zo lekker! Mandarijnkwarktaart met speculaasbodem en het Sinterklaasfeest kan weer beginnen.

12 - 16 taartpunten

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mandarijnkwarktaart met speculaasbodem

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 g boter of margarine
2 tl speculaaskruiden
500 g magere kwark
250 ml slagroom
300 ml mandarijnensap (op kamertemperatuur)

Voor decoratie:

1 blikje mandarijnen
1 g ontbijtkoek
Strooidecoratie Sint
125 ml slagroom (opgeklopt, bijv. spuitbus)
fondant in verschillende kleuren

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
4 - 6 satéprikkers

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. 

2

Speculaasbodem bereiden

Smelt 60 gram boter of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de speculaaskruiden door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

4

Kwarktaart bereiden

Doe de manderijnensap (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

5

Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaartmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

6

Schenk het kwarktaartmengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

7

Decoreren

Maak van fondant een aantal cadeautjes. Prik deze op een satépikker.

8

Snijd de ontbijtkoek in repen. ‘Lijm’ de steentjes aan elkaar met de slagroom zodat er een schoorsteen ontstaat. Zet het schoorsteentje op een kartonnetje. (evt. met huishoudfolie omwikkeld.)

9

Plaats het schoorsteentje op de taart. Spuit slagroom op de taart. Steek de cadeautjes in de taart. Versier als laatste de taart met de mandarijnenpartjes en wat snoepgoed.

Voedingswaarden Voor het recept Mandarijnkwarktaart met speculaasbodem

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 741 kJ
177 kcal
565 kJ
135 kcal
Vet 13.35 g 10.19 g
Koolhydraten 10.12 g 7.73 g
Eiwit 4.58 g 3.49 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no