Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Makkelijke Millionaire's shortbread

Dit is het snelste recept ooit voor het bekende millionaire's shortbread. En lekker! Mmmmm.....

20 - 25 porties

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Makkelijke Millionaire's shortbread

Voor de koekbodem:

225 g bloem
120 g boter op kamertemperatuur
100 g suiker
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de karamel en de chocoladelaag:

1 blikje gecondenseerde melk
zout
300 g fondant bruin
cacao
water

Extra nodig:

bakplaat of vierkante bakvorm (ong. 20x30 of 25x25)
mixer met garden
1 flesje Dr. Oetker Bakspray of een vel bakpapier
deegroller of fondantroller

preparation

Bereiding

1

Maak een salted caramel

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Koekbodem bereiden

Verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat of bakvorm van ongeveer 20x30cm of 25x25cm met bakpapier of vet in met bakspray.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

3

Doe alle ingrediënten voor de koekbodem in een beslagkom en mix op de laagste stand op een kruimelig deeg. Leg deze kruimels op de bakplaat of in de bakvorm en druk met de handen goed plat zodat het één geheel wordt. Plaats de koekbodem iets onder het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten.

Baktijd: 18 - 22 minuten

4

Laat de koekbodem goed afkoelen. Maak wat cacao aan met een druppeltje water en kneed dit met het bruine fondant. Rol uit op maat van de koekbodem. Verdeel met een lepel de (salted) karamelsaus over de koekbodem.

5

Eventueel snijd je de chocofondant op exact de juiste maat. Leg deze uitgerolde chocolade rolfondant voorzichtig op de koekbodem met salted caramel. Snijd het makkelijke millionaire's shortbread in mooie gelijke stukken.

Voedingswaarden Voor het recept Makkelijke Millionaire's shortbread

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 733 kJ
175 kcal
1357 kJ
324 kcal
Vet 6.78 g 12.56 g
Koolhydraten 25.26 g 46.79 g
Eiwit 14.47 g 26.80 g