Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Luxe slagroomtaart met fruit

Iets te vieren? Maak een luxe slagroomtaart met vers fruit.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Luxe slagroomtaart met fruit

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
kartelmes/broodmes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor de slagroomtaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor decoratie:

750 ml slagroom
75 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
jam naar smaak
1 zakje Dr. Oetker Nougatine
fruit naar wens

preparation

Bereiding

1

Slagroomtaart bodem bereiden

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Slagroomtaart vullen

Klop de slagroom met de suiker en Klop-fix luchtig. Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de slagroomtaart zodat deze niet verschuift en snijd de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

3

Bestrijk het onderste deel van de slagroomtaart met een dun laagje jam en ongeveer 1/4 van de slagroom.Leg het middelste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zachtjes aan. Verdeel nog ca. 1/4 van de slagroom op de middelste taartbodem.

4

Leg het laatste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zacht aan. Schep een klein deel van de slagroom op de taart, voldoende om de slagroomtaart geheel te bestrijken met room (maskeren).

5

Decoreer de rand van de slagroomtaart met Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de slagroomtaart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de slagroomtaart versierd is.

6

Verdeel de slagroomtaart eerst eventueel in twaalf punten (niet snijden). Spuit de slagroomtaart naar wens op met slagroom en decoreer naar eigen inzicht met fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Luxe slagroomtaart met fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 20490 kJ
4894 kcal
1243 kJ
297 kcal
Vet 321.43 g 19.52 g
Koolhydraten 411.14 g 24.96 g
Eiwit 70.27 g 4.27 g