Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Luxe slagroomtaart met fruit

Iets te vieren? Maak een luxe slagroomtaart met vers fruit.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Luxe slagroomtaart met fruit

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
kartelmes/broodmes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor de slagroomtaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor decoratie:

750 ml slagroom
75 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
jam naar smaak
1 zakje Dr. Oetker Nougatine
fruit naar wens

preparation

Bereiding

1

Slagroomtaart bodem bereiden

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

2

Slagroomtaart vullen

Klop de slagroom met de suiker en Klop-fix luchtig. Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de slagroomtaart zodat deze niet verschuift en snijd de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

3

Bestrijk het onderste deel van de slagroomtaart met een dun laagje jam en ongeveer 1/4 van de slagroom.Leg het middelste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zachtjes aan. Verdeel nog ca. 1/4 van de slagroom op de middelste taartbodem.

4

Leg het laatste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zacht aan. Schep een klein deel van de slagroom op de taart, voldoende om de slagroomtaart geheel te bestrijken met room (maskeren).

5

Decoreer de rand van de slagroomtaart met Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de slagroomtaart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de slagroomtaart versierd is.

6

Verdeel de slagroomtaart eerst eventueel in twaalf punten (niet snijden). Spuit de slagroomtaart naar wens op met slagroom en decoreer naar eigen inzicht met fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Luxe slagroomtaart met fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 20490kJ
4894kcal
1243kJ
297kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g