Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Limburgs Oudje

Een smaakvol griesmeel toetje: Limburgse bosbessen griesmeelpudding met een sinaasappel-honingsaus en amandelschaafsel, bosbessen en kletskoppen als garnering.

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Limburgs Oudje

Für die Gugelhupfform (Ø 24 cm):

Puddingvormpjes
Steelpannetje

Voor de griesmeelpudding:

50 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel
50 g basterdsuiker (witte)
100 ml slagroom
200 ml bosbessensap
200 ml melk
mespuntje kaneel
1 tl kirsch (likeur)

Voor de saus:

50 ml sinaasappelsap (van een sinaasappel)
2 el honing
50 g boter (koud)

Voor decoratie:

75 g Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 doosje bosbessen (of ander rood fruit)
4 kletskoppen

preparation

Bereiding

1

Pudding koken

Breng de melk, het bessensap en de room gezamenlijk aan de kook. Meng het griesmeel, de witte basterdsuiker en de kaneel. Strooi dit mengsel al roerend in de kokende vloeistof. Laat het geheel ca. 3 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken. Voeg tot slot 1 eetlepel kirsch toe.

2

Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen.

3

Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen.

4

Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes op 4 bordjes.

5

Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook, laat even goed doorkoken en neem daarna het pannetje van het vuur. Snijd de koude boter in blokjes en roer deze geleidelijk door het sinaasappelsap.

6

Schep een beetje saus op de bordjes en decoreer het dessert met geroosterd amandelschaafsel, een gebroken kletskop en wat verse bosbessen.

Voedingswaarden Voor het recept Limburgs Oudje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2005kJ
479kcal
816kJ
195kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 39g 16g
Eiwit 0g 0g