Voor het recept Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen
springvorm 24 cm | |
mixer met gardes | |
kom magnetronbestendig |
1 pak | Dr. Oetker Kwarktaart Naturel |
500 g | kwark |
250 ml | slagroom |
60 g | boter of margarine |
300 ml | water |
55 g | boter ongezouten |
2 | eieren klein (of 1,5 groot ei) |
110 g | suiker |
citroenrasp van 2 kleine citroenen | |
citroensap van 2 kleine citroenen |
Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart. Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.
Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven.
Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar. Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!). Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.
Lees de blog van Brenda: http://www.brendakookt.nl/2015/03/31/kwarktaart-naturel-met-frambozen-en-citroen/
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
980
kJ
234 kcal |
720
kJ
172 kcal |
Vet | 17.89 g | 13.15 g |
Koolhydraten | 11.46 g | 8.43 g |
Eiwit | 6.30 g | 4.63 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no