Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kwarktaart met boerenjongens

Boerenjongens, rum-rozijnen of malaga? Welke naam je de in rum gewelde rozijnen ook geeft, op deze taart smaken ze op en top!

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart met boerenjongens

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g margarine
400 ml water
1 potje Boerenjongens

Springvorm 24 cm

Mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2

Rum-rozijnen kwarktaart bereiden (5 minuten)

Laat de boerenjongens goed uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog. (je kunt eventueel en gedeelte van het water vervangen door het vocht van de boerenjongens).

3

Leg wat boerenjongens apart voor decoratie van de taart.

4

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaart mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

Meng de boerenjongens voorzichtig met een spatel door het kwarktaart mengsel. Schenk het over de bodem. Laat de rum-rozijnen kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

5

Als de taart is opgestijfd, kun je de achtergehouden boerenjongens over de taart verdelen. Voor een frisse smaak kun je eventueel schijfjes limoen toevoegen.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart met boerenjongens

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 647kJ
155kcal
549kJ
131kcal
Vet 12g 10g
Koolhydraten 7.6g 6.4g
Eiwit 4.5g 3.8g