Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kokos slagroomtruffels

Zo leuk om te maken: slagroom truffels! Geef een lekkere twist aan de bekende truffels: voeg geraspte kokos toe.

20 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kokos slagroomtruffels

Kokos-slagroomtruffelvulling:

125 g roomboter (op kamertemperatuur)
125 g poedersuiker
75 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
75 g geraspte kokos (waarvan 25 g voor decoratie)

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin

Extra nodig:

mixer met garden
snijplank
bakpapier
cocktailprikker
schaal tje
spuitzak of 2 tl

Bereiding

Bereiding

1

Mix de roomboter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in 5 tot 7 minuten tot een mooie stevige massa.

2

Voeg 50 g geraspte kokos toe aan de slagroomvulling en mix het zodat het goed gemengd is.

3

Leg een vel bakpapier op een snijplank. Doe de slagroom truffel vulling in een spuitzak en maak kleine ronde toefjes/bolletjes op het bakpapier (of maak met twee theelepels kleine bergjes). Steek in elk slagroomvulling bolletje een cocktailprikker. Zet de bolletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 15 Min.

4

Smelt de Chocodip volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Doe 25 g gerapste kokos in een schaaltje.

6

Haal de truffels uit de vriezer en pak ze bij de cocktailprikker en haal ze door de gesmolten Chocodip. Laat de truffels even uitdruppen en bestrooi ze met een beetje geraspte kokos. Zet ze op het bakpapier en laat ze even staan zodat de Chocodip hard wordt.

7

Leg ze daarna op het bakpapier. Draai dan voorzichtig de stokjes uit de Kokos-slagroomtruffels en bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Kokos slagroomtruffels

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 723kJ
174kcal
2355kJ
568kcal
Vet 14g 45g
Koolhydraten 12g 38g
Eiwit 0.8g 2.5g