Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Kleine Soesjes met Salted Caramel slagroom en crunch

Zoet en tikkeltje zout met een crunch. Bak zelf de lekkerste soesjes.

12 - 32 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kleine Soesjes met Salted Caramel slagroom en crunch

Voor de soesjes:

1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
3 eieren
75 ml zonnebloemolie
120 ml water

Voor de vulling:

500 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
Dr. Oetker Salted Caramel Crunch
4 el suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met garden
schaar
glas , een hoge

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en leg bakpapier op de bakplaat.

Elektrische oven: 200°C

Heteluchtoven: 190°C

2

Soesjes bakken:

Doe de mix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

3

Scheur de bijgeleverde spuitzakken van elkaar af. Knip één van de spuitzakken ongeveer 5 cm vanaf de punt af. Vouw de rand van de spuitzak om en zet in een hoog glas. Vul de spuitzak met de helft van het beslag.

4

Houd de spuitzak ca. 1 cm boven de bakplaat en spuit 16 hoopjes met een doorsnee van 2,5 cm op het bakpapier. Houd de spuitzak tijdens het spuiten op dezelfde plek.

5

Vul de spuitzak opnieuw met het soezenbeslag en herhaal de vorige stap.

6

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de soesjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soesjes hierna afkoelen op een rooster.

Baktijd: 18 - 22 Min.

7

Soesjes vullen, glazuren en decoreren:

Mix de slagroom stijf met 4 el suiker en 2 zakjes Klopfix. Spatel het zakje Salted Caramel door de slagroom, hoeft niet helemaal opgenomen te worden door de slagroom.

8

Vul de tweede, bijgeleverde spuitzak met het slagroom Salted Caramel mengsel. Knip een klein puntje van de spuitzak. Maak met een schaar een klein gaatje in de soes en spuit de slagroom erin.

9

Verwarm het zakje Chocoglazuur volgens de bereidingswijze. Als het gesmolten is kun je het glazuur in een klein kommetje doen. Dip de soesjes in het glazuur en decoreer ze voordat de chocolade hard geworden is met de Salted Caramel Crunch.

10

Serveer de soesjes met Salted Caramel Slagroom en een heerlijke choco carmel crunch op een mooie schaal of etagere.

Voedingswaarden Voor het recept Kleine Soesjes met Salted Caramel slagroom en crunch

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 602kJ
144kcal
1300kJ
311kcal
Vet 12g 25g
Koolhydraten 8.5g 18g
Eiwit 1.3g 2.9g