Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstboom cupcakes met aardbei

Een mooie kerstboom op een cupcake. Die maak je zo. Vul 'm met een aardbei voor een lekkere verrassing

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstboom cupcakes met aardbei

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
100 ml melk
2 eieren op kamertemperatuur

Voor de kerstboom:

hagelslag (als potgrond)
12 aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver en gekleurd
Dr. Oetker Kleurstoffen (groen en evt. geel voor de piek)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit (of kant-en-klare fondantsterretjes uit een speciaalzaak)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Knip de verpakking van de vanilletopping open en knijp de topping in een diep schaaltje. Meng enkele druppels groene kleurstof door de topping en roer het goed door totdat de topping egaal groen is. Dek het schaaltje daarna goed af!

3

Maak de spuitzak gereed en schep de groene topping erin. Leg de aardbei op een bakpaier en spuit er kleine toefjes als takken op. Zie derde afbeelding. Spuit het rond totdat je weer bij het begin komt en spuit dan door naar de volgende ring die je er bovenop maakt. Ga zo door totdat je bovenin komt. Dit is de top van de kerstboom.

4

De topping droogt snel en je kunt direct beginnen met de zilveren en/of gekleurde parels in de kerstboom te plakken. Wil je de parels er laten op plakken, dan kan dit met behulp van een witte chocoladestift.

5

Voor de ster bovenin de boom gebruik je fondant en een stervormige uitsteker of kant-en-klare fondant sterretjes uit een speciaalzaak.

6

Maak eventueel eigen sterretjes uit fondant, rol dan het fondant niet te dun uit. Laat de sterretjes eerst drogen totdat de hard zijn. En plak ze daarna vast op de kerstboom met een witte chocolade stift.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstboom cupcakes met aardbei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2014kJ
481kcal
2072kJ
495kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 42.83g 44.16g
Eiwit 0g 0g