Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kaasvlinders met amandelkruim

Zelfgemaakt het allerlekkerst: kaasvlinders voor bij de borrel.

ongeveer 20 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kaasvlinders met amandelkruim

Bakgerei:

bloem
plasticfolie

Voor de kaasvlinders:

1 pak diepvries bladerdeeg (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
50 g Parmezaanse kaas of andere oude kaas, geraspt
3 tl gedroogde peterselie
1 el zeezout (fijne)
1 ei losgeklopt met 1 el water

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kaasvlinders

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: ongeveer 18 - 20 minuten

2

Kruimel het amandelschaafsel fijn (bijvoorbeeld met de staafmixer of in de keukenmachine). Meng de amandelkruim, geraspte kaas, peterselie en het zout. Bestrijk 9 deeglapjes stuk voor stuk met een dun laagje ei en bestrooi ze met het amandelmengsel.

3

Stapel de deegplakjes en leg tot slot het laatste niet bestreken deeglapje er bovenop. Bestuif het werkblad met bloem en rol de stapel uit tot een lap van ca. 15x30 cm. Draai de stapel tijdens het uitrollen af en toe om.

4

Vouw de lap in de lengte in drieën. Keer het geheel een kwartslag en rol het nu uit tot een lap van 20x40 cm. Bestrijk de bovenkant weer met een dun laagje ei.

5

Rol de lange zijkanten strak naar het midden op. Verpak de rol strak in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor.

6

Maak de bakplaat vochtig. Snijd de deegrol in 5 mm dikke plakjes en leg deze op de bakplaat, met tussenruimten van ca. 2 cm. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaasvlinders lichtbruin en krokant.

7

Laat de kaasvlinders op een schaal glijden en laat ze afkoelen. Spoel de bakplaat om met koud water tot deze koud is en bak de overgebleven kaasvlinders op dezelfde manier af.

Voedingswaarden Voor het recept Kaasvlinders met amandelkruim

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 435kJ
104kcal
1449kJ
346kcal
Vet 6.21g 20.71g
Koolhydraten 8.67g 28.90g
Eiwit 2.92g 9.73g