Icing bloem (embroidery icing techniek)

Een mooie bloem maken als taart decoratie! Dat doe je met de embroidery icing techniek, zo creëer je een echt 'wauw' effect.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Icing bloem (embroidery icing techniek)

Voor de decoratie:

fondant groen
fondant roze
1 uitsteekvormpje bloem groot
1 uitsteekvormpje bloem klein
400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Verder nodig:

kunststof roller voor fondant
scherp mesje
spuitzak met rond spuitmondje
penseel

preparation

Bereiding

1

Groene bloem

Rol een stukje groene fondant uit. Eventueel gebruik je wit fondat en kleur je deze met wat blauwe en gele kleurstof tot de gewenste groene kleur. Snijd uit de groene fondant met een scherp mesje een bloem uit.

2

Roze rondje

Rol de roze fondant uit en steek met een beker een rondje uit. Eventueel neem je wat witte fondant en kleur je deze met rode kleurstof tot de gewenste kleur roze. Plak het roze rondje met een beetje water op de groene bloem.

3

Icing bloem

Steek met de grote bloem uitsteker een bloem afdruk op het roze rondje.

4

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

5

Vul een spuitzak met een klein rond mondje met wat witte icing. Spuit witte icing over de randjes van de afdruk van de bloem over.

6

Maak het penseeltje nat met wat water. Veeg hiermee het lijntje icing van buiten naar binnen licht uit.

7

Roze bloemetjes voor op bijvoorbeeld de zijkant

Herhaal de techniek van de icing bloemen voor kleine roze bloemetjes, deze plak je aan de zijkant. Gebruik hiervoor de kleine bloemetjes uitsteker. Kleur in een schaaltje wat van de witte icing roze met een beetje rode (Dr. Oetker kleurstof) voedingskleurstof.

Voedingswaarden Voor het recept Icing bloem (embroidery icing techniek)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 7796 kJ
1862 kcal
1440 kJ
344 kcal
Vet 1.28 g 0.24 g
Koolhydraten 447.23 g 82.67 g
Eiwit 26.14 g 4.83 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no