Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Icing bloem (embroidery icing techniek)

Een mooie bloem maken als taart decoratie! Dat doe je met de embroidery icing techniek, zo creëer je een echt 'wauw' effect.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Icing bloem (embroidery icing techniek)

Voor de decoratie:

fondant groen
fondant roze
1 uitsteekvormpje bloem groot
1 uitsteekvormpje bloem klein
400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Verder nodig:

kunststof roller voor fondant
scherp mesje
spuitzak met rond spuitmondje
penseel

preparation

Bereiding

1

Groene bloem

Rol een stukje groene fondant uit. Eventueel gebruik je wit fondat en kleur je deze met wat blauwe en gele kleurstof tot de gewenste groene kleur. Snijd uit de groene fondant met een scherp mesje een bloem uit.

2

Roze rondje

Rol de roze fondant uit en steek met een beker een rondje uit. Eventueel neem je wat witte fondant en kleur je deze met rode kleurstof tot de gewenste kleur roze. Plak het roze rondje met een beetje water op de groene bloem.

3

Icing bloem

Steek met de grote bloem uitsteker een bloem afdruk op het roze rondje.

4

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

5

Vul een spuitzak met een klein rond mondje met wat witte icing. Spuit witte icing over de randjes van de afdruk van de bloem over.

6

Maak het penseeltje nat met wat water. Veeg hiermee het lijntje icing van buiten naar binnen licht uit.

7

Roze bloemetjes voor op bijvoorbeeld de zijkant

Herhaal de techniek van de icing bloemen voor kleine roze bloemetjes, deze plak je aan de zijkant. Gebruik hiervoor de kleine bloemetjes uitsteker. Kleur in een schaaltje wat van de witte icing roze met een beetje rode (Dr. Oetker kleurstof) voedingskleurstof.

Voedingswaarden Voor het recept Icing bloem (embroidery icing techniek)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 7796kJ
1862kcal
1440kJ
344kcal
Vet 1.28g 0.24g
Koolhydraten 447.23g 82.67g
Eiwit 26.14g 4.83g