Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Hoge winter taart met sneeuwmannen

Maak een mooie winterse taart van biscuitbeslag en witte marsepein.

14 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hoge winter taart met sneeuwmannen

Voor het beslag:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml water

Voor de vulling:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter (zacht)
250 ml melk (gekoeld)

Voor het versieren:

3 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant blauw
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Extra nodig:

mixer met garden
springvormen Ø 22-24 cm
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant

preparation

Bereiding

1

Biscuit beslag maken

Bereid het biscuitbeslag en de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Bak twee taarten. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

2

Vul de taart met botercrème

Snijd de twee taarten horizontaal doormidden om 4 lagen te krijgen. Bestrijk elke laag rijkelijk met de botercrème en stapel de vier taartdelen op elkaar. Bestrijk de stapel taarten aan de bovenkant en rondom met een dun laagje botercrème.

3

Bekleed de taart met rolfondant

Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol nu met de lange reep rolfondant uit, groot genoeg om de taartomtrek te bekleden. Rol een tweede lap uit voor de bovenkant. Druk de rand van de springvorm op de rolfondant en snijd de vorm rondom uit. Bedek hiermee de bovenkant van de taart. Sluit de randen met een likje botercrème.

4

Maak de bergen

Rol een stuk witte rolfondant uit tot een lange reep. Snijd met een scherp kunststof mesje figuurtjes, driehoeken en pieken uit de reep. Samen vormen deze de bergen die je aan de zijkant van de taart plakt.

5

Maak de sneeuwpoppen

Rol van restjes witte rolfondant een rompje, een hoofd, twee armpjes en de bolle buik. Plak de romp en het hoofdje aan elkaar met wat botercrème. Maak een muts van blauwe en roze rolfondant. Plak deze op het hoofdje. Teken het gezichtje met een chocoladestift. Bestrijk de bolle buik met wat botercrème en haal het buikje door de roze glittersuiker. Plak tenslotte de bolle buik en de armen op de romp. Maak zo nog een paar sneeuwpoppen.

6

Plak met wat botercrème de bergen aan de zijkant van de taart. en daaroverheen de sneeuwpoppen. Bestrooi tenslotte de bovenkant van de taart met roze glittersuiker en decoreer met echte hulstblaadjes. Bestrooi deze eventueel met wat poedersuiker.

7

Sneeuwpop bovenop de taartvoor het beslag

Maak van restjes rolfondant het sneeuwpopje bovenop de taart. Maak 2 balletjes voor de romp en het hoofdje en druk deze op elkaar. Maak de muts en het sjaaltje van restjes gekleurde rolfondant en teken het gezichtje met Chocolade Stift.

Voedingswaarden Voor het recept Hoge winter taart met sneeuwmannen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3211kJ
767kcal
1888kJ
451kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g