Voor het recept Hoge winter taart met sneeuwmannen
2 pakken | Dr. Oetker Biscuittaart |
10 | eieren (m, op kamertemperatuur) |
100 ml | water |
2 zakjes | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
200 g | roomboter (zacht) |
250 ml | melk (gekoeld) |
3 doosjes | Dr. Oetker CupCake Rolfondant |
1 verpakking | verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant blauw |
1 verpakking | verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze |
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel |
mixer met garden | |
springvormen Ø 22-24 cm | |
kunststof roller | |
kunststof mesje voor fondant |
Bereid het biscuitbeslag en de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Bak twee taarten. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 170 °C
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Snijd de twee taarten horizontaal doormidden om 4 lagen te krijgen. Bestrijk elke laag rijkelijk met de botercrème en stapel de vier taartdelen op elkaar. Bestrijk de stapel taarten aan de bovenkant en rondom met een dun laagje botercrème.
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol nu met de lange reep rolfondant uit, groot genoeg om de taartomtrek te bekleden. Rol een tweede lap uit voor de bovenkant. Druk de rand van de springvorm op de rolfondant en snijd de vorm rondom uit. Bedek hiermee de bovenkant van de taart. Sluit de randen met een likje botercrème.
Rol een stuk witte rolfondant uit tot een lange reep. Snijd met een scherp kunststof mesje figuurtjes, driehoeken en pieken uit de reep. Samen vormen deze de bergen die je aan de zijkant van de taart plakt.
Rol van restjes witte rolfondant een rompje, een hoofd, twee armpjes en de bolle buik. Plak de romp en het hoofdje aan elkaar met wat botercrème. Maak een muts van blauwe en roze rolfondant. Plak deze op het hoofdje. Teken het gezichtje met een chocoladestift. Bestrijk de bolle buik met wat botercrème en haal het buikje door de roze glittersuiker. Plak tenslotte de bolle buik en de armen op de romp. Maak zo nog een paar sneeuwpoppen.
Plak met wat botercrème de bergen aan de zijkant van de taart. en daaroverheen de sneeuwpoppen. Bestrooi tenslotte de bovenkant van de taart met roze glittersuiker en decoreer met echte hulstblaadjes. Bestrooi deze eventueel met wat poedersuiker.
Maak van restjes rolfondant het sneeuwpopje bovenop de taart. Maak 2 balletjes voor de romp en het hoofdje en druk deze op elkaar. Maak de muts en het sjaaltje van restjes gekleurde rolfondant en teken het gezichtje met Chocolade Stift.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
3211
kJ
767 kcal |
1888
kJ
451 kcal |
Vet | 19.72 g | 11.60 g |
Koolhydraten | 69.76 g | 41.04 g |
Eiwit | 7.47 g | 4.39 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no