Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Halloweenkoekjes

Chickslovefood maakt dit Halloweenkoekjes recept voor ons: ,,. Zijn ze niet schattig, deze simpele koekjes met heerlijke herfstsmaken. Of nee, niks schattig…. gruwelijk griezelig natuurlijk!''

15 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloweenkoekjes

Voor de halloweenkoekjes:

125 g bloem en een beetje extra om te bestuiven
125 g poedersuiker
65 g roomboter ongezouten (op kamertemperatuur)
snufje zout
0.5 eieren
0.5 sinaasappels (een biologische)
1 el kaneel

Voor de Halloween versiering:

stift Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw, geel, rood)
1 zakje Cookie Icing Wit

preparation

Bereiding

1

Doe de bloem, suiker en boter met een snufje zout en de kaneel in een kom en kneed met je handen tot grove kruimels. Het kan eventueel ook met een keukenmachine hoor, dan pulse je een paar keer.

2

Breek het ei en roer los. Giet de helft van het losgeklopte ei bij je kruimels, de andere helft heb je niet nodig.

3

Was de halve sinaasappel en rasp de schil erboven.

4

Ga weer even lekker kneden, totdat je een bal van soepel deeg hebt.

5

Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg een half uur in de koelkast om een beetje op te stijven.

6

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

7

Bestuif een schoon werkvlak met wat bloem en rol je deeg uit tot een dikte van zo'n 3 millimeter.

8

Steek met een rond stekertje of glas rondjes (houd zo'n 6 centimeter aan) uit het deeg. Restjes deeg kneed je weer tot een balletje, rol je weer uit en steek je nog enkele rondjes uit. Ga door tot je deeg op is, of totdat je zo'n 15 koekjes hebt.

9

Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif de oven in. Bak in 10 – 15 minuten goudbruin.

10

Haal de halloweenkoekjes uit de oven en laat ze een uur afkoelen.

11

Doe de helft van de Cookie Icing in 1 schaaltje.

12

Maak hier met de rode en gele kleurstof oranje icing van.

13

Doe de oranje kleurstof in een spuitflesje (ik heb een heel handig soort slagroomspuitje) of spuitzakje met hele dunne opening. Je kunt bijvoorbeeld ook een snoepzakje nemen en daar een puntje vanaf knippen! Maak op ieder koekje een pompoen-tekening. Laat een kwartier drogen.

14

Maak nu in het andere bakje met de overgebleven Cookie Icing en de gele en blauwe kleurstof een groene icing.

15

Doe de groene kleurstof in je spuitflesje of spuitzakje en maak een steeltje, oogjes en mondje op de pompoentjes.

16

Na 4 uur is de icing zo hard dat je de koekjes prima kunt stapelen!

17

Klaar zijn je grrrruwelijk lekkere Halloweenkoekjes! Als je de Dr. Oetker Cookie Icing nou gewoon wit wilt houden, om bijvoorbeeld spookjes of skeletjes op je Halloweenkoekjes te maken, gebruik je het handige spuitmondje dat is bijgeleverd. Daar kun je hele strakke lijnen en vormen mee maken!

Voedingswaarden Voor het recept Halloweenkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 590kJ
141kcal
1474kJ
352kcal
Vet 4.11g 10.29g
Koolhydraten 24.07g 60.17g
Eiwit 1.36g 3.40g