Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gevulde paaseieren

Geen zin in gekookte eieren? Deze staan ook prachtig bij het paasontbijt. Gevuld met citroenkwarktaart, onwijs lekker!

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gevulde paaseieren

Voor de gevulde eieren:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
500 g magere kwark citroen
250 ml slagroom
400 ml water

Extra nodig:

chocolade paaseitjes (hol)
Lemon curd

Bereiding

Bereiding

1

Begin met de holle paaseieren. Snij voorzichting de bovenkantjes er vanaf. Dit hoeft niet recht want je echte ei is immers ook nooit recht wanneer je deze pelt. Zet de eieren in een eierdopje even aan de kant.

2

Maak nu het beslag voor de kwarktaart zoals vermeld staat op de verpakking.

3

Als je kwarkmix klaar is, schenk je deze voorzichtig in de holle chocolade eieren. Je vult de eieren precies tot het randje. Laat de eieren 5 min in de koelkast staan.

4

Haal na 5 minuten de eieren uit de koelkast en lepel met een klein lepeltje een bolletje ui het midden van het gevulde ei. Je hebt nu een ei met een klein kuiltje in het midden. Dit kuiltje vul je voorzichtig met lemoncurd en zo heb je de eierdooier gemaakt. Herhaal dit met alle andere eieren en zet ze weer voor ruim 2 uur terug in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Gevulde paaseieren

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 732kJ
170kcal
648kJ
150kcal
Vet 9.7g 8.6g
Koolhydraten 16g 14g
Eiwit 5.5g 4.9g