Flag

Fruittaart met slagroom

ongeveer 16 taartpunten
Moeilijk
60
Een heerlijk zomerse fruittaart met slagroom. Dat wordt genieten in het zonnetje, van taart met zomers fruit!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakvorm (siliconen) Ø 30 cm
boter om in te vetten
mixer met gardes
bakpapier
Voor het deeg
125 gmargarine of boter (zacht)
100 gbasterdsuiker wit
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
mespuntjezout
2eieren (m)
175 gKristalbloem (Koopmans)
1 tlDr. Oetker Backin (afgestreken)
1 elmelk
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
750 gfruit (ontveld, ontpit, bijv. kersen, bessen, kiwi’s)
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder
250 mlwater (of vruchtensap)
Slagroom
200 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Backin  (afgestreken)
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Taartina Helder
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Voorbereiding

Plaats het ovenrooster op het aanrecht. Vet de bakvorm in en plaats deze op het rooster. Verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Deeg

Roer 125 g boter of margarine in een beslagkom met de mixer met garden op de laagste stand tot een zacht geheel. Meng 100 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespuntje zout erdoor, tot een luchtig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en klop op de hoogste stand ongeveer een halve minuut. Zeef 175 g bloem met 1 afgestreken theelepel Backin en voeg de helft toe. Voeg dan een eetlepel melk toe en roer dit met een houten lepel tot de bloem verdwenen is. Voeg tenslotte de andere helft van de bloem toe en roer totdat ook dit volledig verdwenen is. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Zet de bakvorm op het rooster onder in de oven en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de taart na het bakken uit de oven en laat deze op een met bakpapier bekleed rooster afkoelen.


Decoratie

Bestrijk de bodem gelijkmatig met 1 zakje Klop-Fix. Meng het fruit met 1 zakje vanillesuiker en leg het naar eigen inzicht op de bodem. Maak 1 zakje Taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking met water of vruchtensap en schenk het over het fruit heen. Laat het afkoelen voor dat je de fruittaart serveert.


Slagroom

Klop de slagroom met 1 zakje Klop-Fix en een zakje vanillesuiker stijf. Versier de taart vlak voor het serveren met een toef slagroom.