Voor het recept Frambozentrifle jampotjes
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren |
50 ml | water |
poedersuiker |
250 g | vanillevla |
150 g | pure chocolade (in stukjes) |
300 ml | slagroom |
250 g | frambozen (vriesvers) |
50 ml | water |
30 g | kristalsuiker |
200 ml | slagroom |
1 el | fijne kristalsuiker |
frambozen (evt. vers) |
bakplaat bekleed met bakpapier | |
beslagkom | |
mixer met garden | |
steelpan | |
staafmixer | |
spuitzakken | |
zeef | |
uitsteekvormpje rond, ter grootte van de potjes | |
papier en touw voor een lief ♥♥♥ kaartje! |
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 170 °C
Doe de biscuitmix, de eieren en water in een beslagkom en meng het geheel met de mixer op de laagste stand goed door. Klop het geheel daarna op de hoogste stand minimaal 5 minuten, zodat je een luchtig beslag krijgt.
Giet het beslag op de bakplaat en strijk het gelijkmatig uit. Heb je geen grote bakplaat, verdeel het dan over 2 kleinere platen. Bak het biscuit in 15 minuten gaar.
Inclusief Midden
Leg een schone theedoek klaar en strooi hierop wat poedersuiker. Stort de cake direct na het bakken met de bovenkant van de cake naar beneden op de theedoek en pel het bakpapier er voorzichtig af.
Verwarm de vanillevla tegen het kookpunt, haal van het vuur en roer de stukjes chocolade erdoor, totdat de chocolade gesmolten is.
Klop de slagroom stijf en voeg eerst 1 flinke eetlepel van de (inmiddels op kamertemperatuur) chocoladevla. Schep dit goed door en voeg dan de rest van de chocoladevla bij de slagroom.
Schep de chocolademousse in een spuitzak en bewaar het zolang buiten de koelkast.
Doe de bevroren frambozen samen met 30 gram suiker en 50 ml water in een steelpan. Kook dit ongeveer 5 minuten goed door. Pureer het dan met een staafmixer en als je niet van pitjes houdt, dan kun je het door een zeef roeren. Laat de jam afkoelen.
Steek rondjes biscuit uit voor de jampotjes, twee rondjes per potje. Doe 1 rondje biscuit onderin de jampotjes. Schep hierop 2 lepeltjes frambozenjam.
Verdeel de chocolademousse over de potjes en leg er weer een rondje biscuit op. Verdeel de jam over de plakjes biscuit.
Klop de laatste slagroom (200 ml) op met een eetlepel suiker, schep het in een spuitzak. Spuit als laatste een laagje slagroom op de jam. Sluit de potjes af met de deksel of knip stukjes bakpapier en sluit dan hiermee potjes af met een touwtje. Hang eventueel aan het touwtje een kaartje met een lieve tekst!
Bewaar de trifles in de koelkast.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1511
kJ
361 kcal |
955
kJ
228 kcal |
Vet | 22.76 g | 14.40 g |
Koolhydraten | 29.86 g | 18.90 g |
Eiwit | 6.45 g | 4.09 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no