Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake Emmertje met zand en schelpen

Verstop je cupcake in een emmertje met zand. Op het zand maak je met vormpjes schelpen en zeesterren van fondant.

6 - 8 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Emmertje met zand en schelpen

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koud)

voor decoratie:

2 - 3 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
basterdsuiker lichtbruin
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en blauw)
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
uitsteekvormpje ster
uitsteekvormpje schelp

Bereiding

Bereiding

1

Cupcakes bakken:

Cupcakes bakken:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Zet anderhalve cupcake op elkaar en snijd de randen wat bij zodat het de vorm van een emmer krijgt (taps)

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 170°C

Baktijd: 20 - 24 Min.

2

Fondant en botercrème:

Kleur het fondant met de kleurstoffen. Je hebt 3 kleuren fondant nodig: wit, geel en blauw. Van blauw heb je het meeste nodig. Maak de botercrèmw volgens de bereidingswijze op de verpakking.

3

Cupcakes decoreren:

Rol de blauwe fondant uit tot een dunne plak en snijd een strook uit die zo breed is als de hoogte van je cupcake en zo lang is dat je de cupcake er in kan rollen en geheel bedekken. Smeer de cupcake aan de zijkanten in met wat boter crème en rol de cupcake in de strook fondant.

4

Snijd daarna een strook uit van ongeveer 1 cm breed en weer met een zodanige lengte dat deze om de bovenste rand van de cupcake gevouwen kan worden. Daarna rol je een sliert van blauwe fondant en die leg je bovenop de rand van het blauwe fondant. Dit is de rand van je emmertje. Rol uit witte fondant ook een dikke sliert en duw de uiteinden een beetje plat. Leg in het midden daarvan een zachte, zilveren parel. Laat de witte sliert wat uitharden in de vorm van een halve maan.

5

Gebruik lichtbruine basterdsuiker voor het zand in de emmer. Bestrijk eerst de bovenkant met wat botercrème en strooi daarna de basterdsuiker er op. Bedek de gehele bovenkant met een laag 'zand'.

6

Snijd uit een plak uitgerolde gele fondant sterren met een ster uitsteker. Plak deze aan de zijkanten van de emmer.

7

Met een schelpen uitsteker (siliconen) kun je mooie schelpen voor in het zand van je emmertje maken.

8

Plak het handvat aan de emmer en leg als laatste de schelpen bovenop het zand.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Emmertje met zand en schelpen

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1894kJ
1281kcal
1141kJ
772kcal
Vet 27g 16g
Koolhydraten 87g 53g
Eiwit 4.2g 2.6g