Voor het recept Cupcake Emmertje met zand en schelpen
mixer met garden | |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes |
cupcake-/muffin bakvorm | |
uitsteekvormpje ster | |
uitsteekvormpje schelp |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | margarine |
2 | eieren (m, op kamertemperatuur) |
100 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter |
125 ml | melk (koud) |
2 - 3 verpakkingen | Dr. Oetker Rolfondant wit |
basterdsuiker lichtbruin | |
1 pak | Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en blauw) |
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Zet anderhalve cupcake op elkaar en snijd de randen wat bij zodat het de vorm van een emmer krijgt (taps)
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 170 °C
Baktijd: 20 - 24 minuten
Kleur het fondant met de kleurstoffen. Je hebt 3 kleuren fondant nodig: wit, geel en blauw. Van blauw heb je het meeste nodig. Maak de botercrèmw volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Rol de blauwe fondant uit tot een dunne plak en snijd een strook uit die zo breed is als de hoogte van je cupcake en zo lang is dat je de cupcake er in kan rollen en geheel bedekken. Smeer de cupcake aan de zijkanten in met wat boter crème en rol de cupcake in de strook fondant.
Snijd daarna een strook uit van ongeveer 1 cm breed en weer met een zodanige lengte dat deze om de bovenste rand van de cupcake gevouwen kan worden. Daarna rol je een sliert van blauwe fondant en die leg je bovenop de rand van het blauwe fondant. Dit is de rand van je emmertje. Rol uit witte fondant ook een dikke sliert en duw de uiteinden een beetje plat. Leg in het midden daarvan een zachte, zilveren parel. Laat de witte sliert wat uitharden in de vorm van een halve maan.
Gebruik lichtbruine basterdsuiker voor het zand in de emmer. Bestrijk eerst de bovenkant met wat botercrème en strooi daarna de basterdsuiker er op. Bedek de gehele bovenkant met een laag 'zand'.
Snijd uit een plak uitgerolde gele fondant sterren met een ster uitsteker. Plak deze aan de zijkanten van de emmer.
Met een schelpen uitsteker (siliconen) kun je mooie schelpen voor in het zand van je emmertje maken.
Plak het handvat aan de emmer en leg als laatste de schelpen bovenop het zand.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
6171
kJ
1474 kcal |
2855
kJ
682 kcal |
Vet | 37.89 g | 17.54 g |
Koolhydraten | 106.16 g | 49.15 g |
Eiwit | 6.08 g | 2.81 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no