Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cranberrytaartjes met noten en chocolade

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cranberrytaartjes met noten en chocolade

Bakgerei:

1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
bakplaat

Voor de taartjes:

1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
150 g Kristalbloem (Koopmans)
snufje zout
50 g margarine
50 g suiker (gele)
1 tl Dr. Oetker Citroenrasp
1 eidooier
2 el water koud
2 appels (kleine)
75 g gedroogde cranberry's
1 zakje Dr. Oetker Walnoten
3 el sinaasappelmarmelade
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Taartjes voorbereiden

Hak 25 g van het amandelschaafsel zeer fijn. Meng bloem, fijngehakt amandelschaafsel en zout in een kom. Snijd de boter hierin klein. Voeg de basterdsuiker, citroenrasp, eidooier en het koude water toe en kneed het met een koele hand snel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 15 balletjes. Druk elk balletje plat in een cakevormpje. Zet de cakevormpjes in de koelkast. Verwarm de oven voor.

2

Vulling voor de cranberrytaartjes

Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Rasp de appel op de grove rasp, hak de cranberry's en walnoten grof. Schep de marmelade en de rest van het amandelschaafsel door het appelmengsel.

3

Cranberrytaartjes bakken

Neem de cakevormpjes uit de koelkast. Vul ze met het appelmengsel. Zet ze op de bakplaat. Bak de taartjes bruin en gaar.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 Minuten

4

Cranberrytaartjes afmaken

Laat de cranberrytaartjes 15 minuten afkoelen. Verwijder voorzichtig de vormpjes. Laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen. Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk het glazuur in een klein kommetje. Doop de cranberrytaartjes voor de helft in het glazuur en leg ze op een rooster. Laat het glazuur hard worden.