Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cookie Icing hartjes patroon

Zo maak je met royal cookie icing een hartjes patroon op jouw koekjes.

10 - 12 koekjes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cookie Icing hartjes patroon

Extra nodig:

cocktailprikker
10 - 12 kleine koekjes (hartvormig)

Voor een royal cookie icing:

400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
stift Dr. Oetker Kleurstoffen Rood

preparation

Bereiding

1

Maak je royal cookie icing

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft. Doe 2/3 witte icing apart in een schaaltje en voeg hier druppelsgewijs Dr. Oetker Rode kleurstof aan toe. Meng dit tot een mooi egaal roze kleur ontstaat.

2

Trek een lijn langs de rand

Trek vervolgens met bijvoorbeeld een satéprikker een mm van de rand een roze lijn rond het hartvormige koekje. Laat het koekje met een rand roze icing 15 minuten drogen voordat je verder gaat.

3

Koekje opvullen met roze Icing

Vul dan het koekje met de roze cookie icing volledig op binnen de lijn. Wacht tot de roze icing mooi is uitgevloeid. Dan is het koekje klaar om verder te gaan met de versiering.

4

Maak met behulp van een schone sateprikker stippen met de witte icing in een rijtje van boven naar beneden.

5

Trek nu met een cocktailprikker een rechte lijn door de stippen zodat er hartjes ontstaan.

6

Laat de koekjes gedecoreerd met royal cookie icing minstens 40 minuten drogen voor je ze serveert om te eten.

7

Na 4 uur is de cookie icing voldoende uitgehard om ze goed te kunnen stapelen. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.

Voedingswaarden Voor het recept Cookie Icing hartjes patroon

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 942 kJ
225 kcal
1599 kJ
382 kcal
Vet 3.01 g 5.09 g
Koolhydraten 47.12 g 79.86 g
Eiwit 1.70 g 2.89 g