Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Citroentaart met bessen

Nina van Chickslovefood maakte met Valentijn een Wolken citroencake met bessen voor haar man omdat hij dol is op frisse smaken. Wij denken dat zij gelijk heeft: “Deze taart verovert toch alle harten?”

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Citroentaart met bessen

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
bakpapier
mixer met garden
boter om in te vetten of bakspray

voor 1 taart van ca. 12 punten:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom (beker vloeibaar voor beslag) en een spuitbus slagroom voor versieren
3 eieren
150 g blauwe bessen
150 g rode bessen (aalbessen)

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor. Pak een springvorm van 24 centimeter doorsnede. Haal de ring eraf, leg bakpapier op de bodem en klik de ring er weer op. Bakpapier dat uitsteekt kun je even wegknippen. Vet de binnenkant van de ring in met een klein beetje boter of bakspray. Doe de Wolken mix in een kom, doe de eieren erbij en schenk de slagroom erbij. Roer met de mixer even door op de laagste stand. Zodra alles goed gemengd is zet je de mixer op de hoogste stand en mix drie minuten tot een luchtig, smeuïg geheel.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

Was de blauwe bessen, verdeel ze over het beslag en schep rustig door met een spatel. Was 100 gram rode bessen (50 gram houd je apart voor de garnering), verdeel ze over het beslag en schep weer rustig door met een spatel. Doordat het beslag super luchtig is en de bessen in verhouding zwaar, zullen ze bijna allemaal naar de bodem zakken. Maar dat is niet erg! Je zult zien dat je een citroencake krijgt met een soort jamlaagje onderin, erg lekker :). Schenk het beslag nu in de springvorm en strijk glad met de spatel. Verdeel met een zeefje 1/4 van de poedersuiker uit de Wolken-doos over de taart.

Zet op een rooster onderin de oven en bak in 50-55 minuten goudbruin en luchtig. De taart is klaar als je er een satéprikker insteekt die er weer droog uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster en maak dan af met de overige poedersuiker. Eigenlijk is -ie nu ready to eat, maar wij gaan 'm nog een klein beetje versieren!

Spuit met slagroom een hart op de bovenkant van de taart en 'plak' hier de overige rode besjes op, zodat je een mooi rood hart krijgt.

Sinner Sunday van Chickslovefood: http://chickslovefood.com/sinner-sunday-citroentaart-met-bessen/

Voedingswaarden Voor het recept Citroentaart met bessen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 913kJ
218kcal
1013kJ
242kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g