Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocoladebiscuit met chocotopping

Eenvoudig om te maken en prachtig om te zien. De ideale combinatie voor een smaakvolle presentatie!

8 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 50 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladebiscuit met chocotopping

Voor de choco-bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
25 g cacao

Voor vulling en topping:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
30 g chocoladepasta

Extra nodig:

springvorm 20 of 24 cm

preparation

Bereiding

1

Biscuittaart bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: over 30 - 35 Minuten

2

Doe de Biscuitmix samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

3

Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het biscuitbeslag. Vul de springvorm met het biscuitbeslag en verdeel het gelijkmatig. Bak de biscuittaart in ca. 30 minuten gaar.

4

Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.

5

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens aanwijzing op de verpakking.

6

Chocoladebotercrème maken

Neem 90 g botercrème en meng dit met de chocolade pasta. Snijd de taart doormidden en vul deze met de chocoladebotercrème.

7

Bestrijken met witte botercrème

Bestrijk de bovenkant van de chocolade biscuittaart en het bovenste deel van de zijkant met de witte botercrème.

8

Smelt de Chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.

9

Schenk de Chocodip op de bovenkant van de taart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Zet de taart in de koelkast en laat de laag chocotopping hard worden.

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladebiscuit met chocotopping

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1934kJ
462kcal
1587kJ
379kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g