Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocoladebiscuit met chocotopping

Eenvoudig om te maken en prachtig om te zien. De ideale combinatie voor een smaakvolle presentatie!

8 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 50 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladebiscuit met chocotopping

Voor de choco-bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
25 g cacao

Voor vulling en topping:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
30 g chocoladepasta

Extra nodig:

springvorm 20 of 24 cm

preparation

Bereiding

1

Biscuittaart bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: ongeveer 30 - 35 minuten

2

Doe de Biscuitmix samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

3

Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het biscuitbeslag. Vul de springvorm met het biscuitbeslag en verdeel het gelijkmatig. Bak de biscuittaart in ca. 30 minuten gaar.

4

Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.

5

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens aanwijzing op de verpakking.

6

Chocoladebotercrème maken

Neem 90 g botercrème en meng dit met de chocolade pasta. Snijd de taart doormidden en vul deze met de chocoladebotercrème.

7

Bestrijken met witte botercrème

Bestrijk de bovenkant van de chocolade biscuittaart en het bovenste deel van de zijkant met de witte botercrème.

8

Smelt de Chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.

9

Schenk de Chocodip op de bovenkant van de taart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Zet de taart in de koelkast en laat de laag chocotopping hard worden.

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladebiscuit met chocotopping

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1934 kJ
462 kcal
1587 kJ
379 kcal
Vet 25.00 g 20.50 g
Koolhydraten 35.20 g 28.85 g
Eiwit 7.06 g 5.79 g