Flag

Chocoladebiscuit met chocotopping

8 - 12 taartpunten
Gemiddeld
50
Eenvoudig om te maken en prachtig om te zien. De ideale combinatie voor een smaakvolle presentatie!
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de choco-bodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
25 gcacao
Voor vulling en topping
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)
30 gchocoladepasta
Extra nodig
springvorm 20 of 24 cm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Biscuittaart bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Baktijd: ongeveer 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Doe de Biscuitmix samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

3

Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het biscuitbeslag. Vul de springvorm met het biscuitbeslag en verdeel het gelijkmatig. Bak de biscuittaart in ca. 30 minuten gaar.

4

Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.

5

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens aanwijzing op de verpakking.

6

Chocoladebotercrème maken

Neem 90 g botercrème en meng dit met de chocolade pasta. Snijd de taart doormidden en vul deze met de chocoladebotercrème.

7

Bestrijken met witte botercrème

Bestrijk de bovenkant van de chocolade biscuittaart en het bovenste deel van de zijkant met de witte botercrème.

8

Smelt de Chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.

9

Schenk de Chocodip op de bovenkant van de taart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Zet de taart in de koelkast en laat de laag chocotopping hard worden.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.