Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Chocolade whoopies met karamel recept

Whoopies: chocolade lekkernijen gevuld met chocoroom en stukjes fudge.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade whoopies met karamel

Voor de chocolade whoopies:

100 g margarine
100 g pure chocolade
3 eieren
200 g fijne kristalsuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
225 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout
35 g cacao
50 g zachte karameltoffees (in kleine stukjes gesneden)

Voor decoratie:

250 ml slagroom
2 el cacao
2 el suiker
4 el water
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Bakgerei:

Bereiding

Bereiding

1

Zo maak je Whoopies:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 10 Min.

2

Smelt de boter en de pure chocolade (al roerend op laag vuur of in de magnetron) tot net vloeibaar en roer het tot een egaal mengsel. Klop de eieren met de suiker en Vanillesuiker in 3 minuten dik en lichtgeel. Voeg, al kloppend, de gesmolten boter met chocolade toe en klop het glad.

3

Voor het whoopies deeg:

Zeef de bloem, Backin, zout en cacao boven de kom en spatel het rustig door elkaar. Meng er de stukjes fudge door. Schep met een juslepel rondjes beslag van ca. 5 cm op het bakpapier, houd ca. 5 cm onderlinge afstand aan. (Bak eventueel in meerdere rondes).

4

Bak de whoopies in 10 minuten gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

5

Klop de slagroom stijf met de cacao, suiker, water en de Klop-Fix en schep het in de spuitzak. Spuit op de vlakke kant van de overige koeken een toef chocoroom. Leg de whoopies erop en druk ze wat aan.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade whoopies met karamel

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 30720kJ
7327kcal
1418kJ
338kcal
Vet 763g 35g
Koolhydraten 99g 4.6g
Eiwit 47g 2.2g