Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade paaseieren met kwarktaart

Laat de springvorm maar in de kast. Deze kwarktaartjes maak je in chocolade eieren. Op en top Pasen! Laura's Bakery maakte dit leuke Paasrecept voor ons.

14 - 16 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade paaseieren met kwarktaart

Voor de banaan-kwarktaart vulling:

1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Banaan Chocolade Special Edition
500 g volle kwark
250 ml slagroom
60 g boter
400 ml water
14 - 16 chocolade paaseitjes (grote, holle)

Extra nodig:

mixer met garden
scherp mesje
schaal met heet water

preparation

Bereiding

1

Begin met het openmaken van de chocolade eieren. Vul een schaaltje met heet water en hou je mesje hier even in. Nu het heet is, zul je heel gemakkelijk door de chocola kunnen snijden. Druk niet te hard, het mesje glijdt vanzelf door de chocola heen. Haal op deze manier de bovenkant van alle chocolade eieren af.

2

Maak dan het kwarkmengsel. In een kom doe je het water en de taartmix, mix dit in een minuutje door elkaar. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix in 2-3 minuten tot een luchtig en romig geheel. Pak de chocolade eieren er weer bij en zet ze in bijvoorbeeld een klein kopje zodat ze niet omvallen. Met twee lepel vul je de eieren, dat mag lekker vol.

3

Zet de chocolade eieren in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Ondertussen maak je vast het bodemmengsel, alleen verdelen we dat nu dus niet over de bodem. Smelt de boter en voeg de kruimelbodemmix toe, roer goed door elkaar. Stort het mengsel op een bord zodat het wat steviger wordt.

4

Haal de eieren uit de koelkast en strooi er wat van het kruimelmengsel overheen. Dat is het, je chocolade paaseieren met kwarktaart zijn klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade paaseieren met kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1063kJ
254kcal
879kJ
210kcal
Vet 17.86g 14.76g
Koolhydraten 14.05g 11.61g
Eiwit 4.52g 3.73g