Chocolade-Kersentaart

Onweerstaanbaar lekker. Kersen en chocolade. Helemaal gemakkelijk, deze Chocolade-Kersentaart maak je zonder oven.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Kersentaart

Benodigdheden:

Mixer met gardes
Springvorm Ø24 cm
Steelpannetje

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 g margarine
1 chocoladecake
1 blikje kersenvlaaivulling
150 g pure chocolade
250 ml slagroom
250 ml melk
300 ml water

preparation

Bereiding

1

De taartbodem

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. 

2

Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1½ cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling. Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele bodem met cake bedekt is. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Chocolade smelten

Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een (glazen) schaal(tje). Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hang of zet de schaal met chocolade in of op de pan, zet het vuur half en laat de chocolade voorzichtig smelten. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.

4

Chocoladetaart mengsel

Klop de slagroom met een mixer op tot dat deze bijna stijf is. Voeg de kwark, het water en de taartmix uit het pakket toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot een gladde massa. Verdeel het over de cakebodem en strijk de bovenkant glad.

5

Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de taart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-Kersentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1687 kJ
403 kcal
896 kJ
214 kcal
Vet 25.22 g 13.42 g
Koolhydraten 38.29 g 20.37 g
Eiwit 4.75 g 2.53 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no