Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade-Kersentaart

Onweerstaanbaar lekker. Kersen en chocolade. Helemaal gemakkelijk, deze Chocolade-Kersentaart maak je zonder oven.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Kersentaart

:

Mixer met garden
Springvorm Ø24 cm
Steelpannetje

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
50 g margarine
1 chocoladecake
1 blikje kersenvlaaivulling
150 g pure chocolade
375 ml slagroom
250 ml melk

preparation

Bereiding

1

De taartbodem

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker MonChou taart. Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1½ cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling. Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele bodem met cake bedekt is.

2

Chocolade smelten

Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een (glazen) schaal(tje). Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hang of zet de schaal met chocolade in of op de pan, zet het vuur half en laat de chocolade voorzichtig smelten. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.

3

Chocoladetaart mengsel

Klop de slagroom met een mixer op tot dat deze bijna stijf is. Schenk de melk in een kom, voeg de taartmix uit het pakket toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa. Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot een gladde massa. Spatel de slagroom voorzichtig door het taart-chocolademengsel. Verdeel het over de cakebodem en strijk de bovenkant glad.

4

Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de taart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-Kersentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2366kJ
565kcal
1273kJ
304kcal
Vet 37.16g 19.98g
Koolhydraten 50.04g 26.90g
Eiwit 6.76g 3.64g