Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade-Kersentaart

Onweerstaanbaar lekker. Kersen en chocolade. Helemaal gemakkelijk, deze Chocolade-Kersentaart maak je zonder oven.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Kersentaart

:

Mixer met garden
Springvorm Ø24 cm
Steelpannetje

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
50 g margarine
1 chocoladecake
1 blikje kersenvlaaivulling
150 g pure chocolade
375 ml slagroom
250 ml melk

preparation

Bereiding

1

De taartbodem

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker MonChou taart. Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1½ cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling. Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele bodem met cake bedekt is.

2

Chocolade smelten

Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een (glazen) schaal(tje). Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hang of zet de schaal met chocolade in of op de pan, zet het vuur half en laat de chocolade voorzichtig smelten. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.

3

Chocoladetaart mengsel

Klop de slagroom met een mixer op tot dat deze bijna stijf is. Schenk de melk in een kom, voeg de taartmix uit het pakket toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa. Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot een gladde massa. Spatel de slagroom voorzichtig door het taart-chocolademengsel. Verdeel het over de cakebodem en strijk de bovenkant glad.

4

Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de taart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-Kersentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2366 kJ
565 kcal
1273 kJ
304 kcal
Vet 37.16 g 19.98 g
Koolhydraten 50.04 g 26.90 g
Eiwit 6.76 g 3.64 g