Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan)

Dit vegan chocolade-karameltaartje is vrij van ei en lactose.

8 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan)

Voor het Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan):

Voor de taart:

150 g Kristalbloem (Koopmans)
2 tl Dr. Oetker Backin
2 el cacao
80 g plantaardige margarine
80 g agave siroop
125 ml ongezoete sojadrink
snufje zout
25 g pure chocolade (60% cacao) in kleine stukjes

Voor de karamel-pinda topping:

150 g agave siroop
75 g plantaardige margarine
75 ml ongezoete sojadrink
150 g pinda's (gezouten)

Voor de chocolade topping:

80 g pure chocolade (60% cacao)
2 el agave siroop
15 ml ongezoete sojadrink

Bakgerei:

springvorm 18 cm Ø
steelpan
Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden

preparation

Bereiding

Zo maak je het Chocolade-karameltaartje met pinda’s (vegan):

1

Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.

2

Meng de bloem met de cacao en Dr. Oetker Backin in een kom. Voeg de margarine, agave siroop, zout en ongezoete sojadrink toe en mix het met de mixer met garden tot een gladde massa.

3

Schep de stukjes chocolade erdoor en giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad.

4

Plaats de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het vegan chocoladetaartje in 25 minuten gaar. Je kunt na het bakken met een vorkje in het midden van de taart prikken om te kijken of deze gaar is. Is het vorkje schoon, dan is de chocoladetaart gaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 minuten

5

Laat de chocoladetaart afkoelen en verwijder de springvormrand. Snijd even met een mesje langs de rand, zo weet je zeker dat de vegan taart het heel uit komt.

6

Ondertussen maak je de karamel met pinda’s. Schenk de agave siroop in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Voeg vervolgens de margarine toe en laat deze al roerend smelten. Giet langzaam de ongezoete sojadrink erbij en blijf goed roeren. Laat het twee minuten koken, terwijl je het goed door roert. Voeg de pinda’s toe, meng het geheel goed en haal het van het vuur af.

7

Snijd de vegan chocoladetaart op de onderkant van de springvorm in twee lagen en haal de bovenste laag er af. Zet de springvorm rand er weer terug op en giet het karamel-pindamengsel in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig. Leg nu de bovenste chocolade laag terug op de chocoladetaart.

8

Smelt nu 80 g chocolade en meng dit met 2 el agavesiroop en de ongezoete sojadrink.

9

Als de karamel een beetje is afgekoeld , haal je de springvorm weer voorzichtig van de chocoladetaart. Schenk vervolgens het chocolade mengsel erover uit en de vegan taart is klaar.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2064 kJ
493 kcal
1541 kJ
368 kcal
Vet 29.30 g 21.86 g
Koolhydraten 47.01 g 35.08 g
Eiwit 9.33 g 6.96 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no