Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan)

Dit vegan chocolade-karameltaartje is vrij van ei en lactose.

8 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan)

Voor het Chocolade-karameltaartje met pinda's (Vegan):

Voor de taart:

150 g Kristalbloem (Koopmans)
2 tl Dr. Oetker Backin
2 el cacao
80 g plantaardige margarine
80 g agave siroop
125 ml ongezoete sojadrink
snufje zout
25 g pure chocolade (60% cacao) in kleine stukjes

Voor de karamel-pinda topping:

150 g agave siroop
75 g plantaardige margarine
75 ml ongezoete sojadrink
150 g pinda's (gezouten)

Voor de chocolade topping:

80 g pure chocolade (60% cacao)
2 el agave siroop
15 ml ongezoete sojadrink

Bakgerei:

springvorm 18 cm Ø
steelpan
Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden

preparation

Bereiding

Zo maak je het Chocolade-karameltaartje met pinda’s (vegan):

1

Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.

2

Meng de bloem met de cacao en Dr. Oetker Backin in een kom. Voeg de margarine, agave siroop, zout en ongezoete sojadrink toe en mix het met de mixer met garden tot een gladde massa.

3

Schep de stukjes chocolade erdoor en giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad.

4

Plaats de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het vegan chocoladetaartje in 25 minuten gaar. Je kunt na het bakken met een vorkje in het midden van de taart prikken om te kijken of deze gaar is. Is het vorkje schoon, dan is de chocoladetaart gaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 minuten

5

Laat de chocoladetaart afkoelen en verwijder de springvormrand. Snijd even met een mesje langs de rand, zo weet je zeker dat de vegan taart het heel uit komt.

6

Ondertussen maak je de karamel met pinda’s. Schenk de agave siroop in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Voeg vervolgens de margarine toe en laat deze al roerend smelten. Giet langzaam de ongezoete sojadrink erbij en blijf goed roeren. Laat het twee minuten koken, terwijl je het goed door roert. Voeg de pinda’s toe, meng het geheel goed en haal het van het vuur af.

7

Snijd de vegan chocoladetaart op de onderkant van de springvorm in twee lagen en haal de bovenste laag er af. Zet de springvorm rand er weer terug op en giet het karamel-pindamengsel in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig. Leg nu de bovenste chocolade laag terug op de chocoladetaart.

8

Smelt nu 80 g chocolade en meng dit met 2 el agavesiroop en de ongezoete sojadrink.

9

Als de karamel een beetje is afgekoeld , haal je de springvorm weer voorzichtig van de chocoladetaart. Schenk vervolgens het chocolade mengsel erover uit en de vegan taart is klaar.