Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade-courgette muffins

Bak eens met courgette! Door de fijngeraspte courgette worden deze chocolade muffins extra smeuig. Een spannende combinatie, die je echt eens moet proberen. Je maakt het met baking soda en bakpoeder voor een unieke smaak.

12 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-courgette muffins

Voor de chocolade-courgette muffins:

150 g pure chocolade
225 g courgettes
200 g bloem
2 eieren
110 g suiker
175 ml olijfolie
sinaasappelrasp (van een halve sinaasappel)
1 tl Dr. Oetker Backin
0,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)

Voor decoratie:

cacao

Extra nodig:

rasp
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

preparation

Bereiding

1

Hak de chocolade grof en laat het (au bain marie) smelten op laag vuur. Was de courgette en rasp hem fijn. Plaats de bakvormpjes op een rooster of in muffin bakblik. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 30 Minuten

2

Meng met een garde de bloem, geraspte courgette, 2 eieren, 110 g suiker, 175 ml olijfolie , geraspte sinaasappelschil, Backin en Backing Soda tot een samenhangend deeg.

3

Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en roer het even door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Schuif het rooster in de oven. Bak de chocolade-courgette muffins in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

4

Laat na het bakken de muffins tien minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

5

Bestrooi de chocolade-courgette muffins voor het serveren met een beetje cacao.