Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade Cookie Cups met Salted Caramel

Laura's Bakery over haar recept: heerlijke combi met chocolade, karamel en zeezout.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Cookie Cups met Salted Caramel

Voor de Chocolade Cookie Cups:

125 g boter
50 g poedersuiker
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
135 g bloem
15 g cacao

Voor de vulling:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout

Extra nodig:

pan
plasticfolie
muffin bakblik voor mini muffins
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Eenvoudig karamelsaus of salted caramel maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Een chocolade koekiedeeg maken

Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Giet het vanille extract erbij en mix tot deze is opgenomen.

3

Voeg dan bloem en cacaopoeder toe, kneed tot een mooi stevig deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Opstijftijd: 60 minuten

4

Bereid je mini muffin vorm vast voor door strookjes bakpapier te knippen. Deze strookjes zorgen ervoor dat je de cookie cups na het bakken eenvoudig uit de vorm kunt verwijderen.

5

Bak je chocolade cookie cups

Verwarm de oven voor. 175 graden elektrische oven of 160 graden heteluchtoven.

6

Neem een beetje deeg en vorm dit tot een balletje, druk deze tot een plat lapje deeg en bekleed het vormpje ermee. Zorg dat het strookje bakpapier eronder zit. Het overtollige deeg kun je wegsnijden met een mes, zo is de bovenkant van de koekbakjes ook gelijk mooi glad.

7

Bak de cookie cups in de voorverwarmde oven.

Baktijd: 15 minuten

8

Wanneer ze uit de oven komen, zul je zien dat het kuiltje een beetje dicht is gaan zitten. Ik gebruikte een lepeltje om deze kuiltjes weer groter te maken. Je kunt hier ook iets anders voor gebruiken, bijvoorbeeld de achterkant van een pollepel. Het is wel belangrijk dat je dit direct doet nadat de koekjes uit de oven komen.

9

Laat de koekjes even afkoelen in de vorm voordat je ze naar een rooster verplaatst. Als ze helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen.

10

Vul de koekjes met de al of niet gezouten karamel.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Cookie Cups met Salted Caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 762 kJ
182 kcal
1248 kJ
298 kcal
Vet 11.31 g 18.54 g
Koolhydraten 15.53 g 25.45 g
Eiwit 3.87 g 6.34 g