Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade Cookie Cups met Salted Caramel

Laura's Bakery over haar recept: Chocolade, karamel en zeezout. Één van de betere smaakcombinaties als je het mij vraagt. Met deze smaken in mijn hoofd creëerde ik deze chocolade cookie cups met salted caramel en het resultaat is heerlijk!

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Cookie Cups met Salted Caramel

Voor de Chocolade Cookie Cups:

125 g boter
50 g poedersuiker
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
135 g bloem
15 g cacao

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

Extra nodig:

muffin bakblik voor mini muffins
bakpapier
plasticfolie

preparation

Bereiding

1

Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Giet het vanille extract erbij en mix tot deze is opgenomen.

2

Voeg dan bloem en cacaopoeder toe, kneed tot een mooi stevig deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Opstijftijd: 60 Minuten

3

Bereid je mini muffin vorm vast voor door strookjes bakpapier te knippen. Deze strookjes zorgen ervoor dat je de cookie cups na het bakken eenvoudig uit de vorm kunt verwijderen.

4

Verwarm de oven voor. 175 graden elektrische oven of 160 graden heteluchtoven.

5

Neem een beetje deeg en vorm dit tot een balletje, druk deze tot een plat lapje deeg en bekleed het vormpje ermee. Zorg dat het strookje bakpapier eronder zit. Het overtollige deeg kun je wegsnijden met een mes, zo is de bovenkant van de koekbakjes ook gelijk mooi glad.

6

Bak de cookie cups in de voorverwarmde oven.

Baktijd: 15 Minuten

7

Wanneer ze uit de oven komen, zul je zien dat het kuiltje een beetje dicht is gaan zitten. Ik gebruikte een lepeltje om deze kuiltjes weer groter te maken. Je kunt hier ook iets anders voor gebruiken, bijvoorbeeld de achterkant van een pollepel. Het is wel belangrijk dat je dit direct doet nadat de koekjes uit de oven komen.

8

Laat de koekjes even afkoelen in de vorm voordat je ze naar een rooster verplaatst. Als ze helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen.

9

De karamel is vrij stevig en dat is heel erg fijn voor dit recept. Mocht je hem voor iets anders dunner willen hebben, kun je het zakje met je handen even goed doorkneden. In dit geval is dat niet nodig. Verwijder het dopje van het spuitzakje en vul de koekjes met de gezouten karamel.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Cookie Cups met Salted Caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 716kJ
171kcal
1842kJ
440kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g