Chocolade Cheesecake met frambozen

Een echte verwennerij! Cheesecake met chocolade en frambozen.

ongeveer 8 - 10 taartpunten

Voor ervaren bakkers 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Cheesecake met frambozen

Bakgerei:

springvorm (20 cm)
mixer met garden
boter om in te vetten

Voor de chocolade taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
1 - 2 el cacao poeder
25 g margarine

Voor de choco-cheesecake vulling:

kuipje MonChou Zacht & Luchtig
125 g crème fraiche
2 eieren
6 - 7 el chocoladepasta

Voor garneren:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 bakje frambozen
Dr. Oetker Nougatine (eventueel)

preparation

Bereiding

Choco-taartbodem

Vet de bakvorm in met boter of met bakspray. Maak de kruimelbodemmix aan met boter zoals aangegeven op de verpakking en voeg de cacaopoeder toe . Doe het choco- kruimeldeeg in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om de choco-taartbodem te laten opstijven.

Choco-cheesecake bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Maak het cheesecakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het eind de chocopasta toe en mix alles nog even goed door. Haal de bodem uit de koelkast en voeg het choco-cheesecakebeslag toe. Bak de choco-cheesecake ca. 50 minuten in de oven. Prik na de baktijd een (saté)prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet, bak dan nog 5 minuten en controleer opnieuw of de cake gaar is

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 50 minuten

Goed laten afkoelen

Laat de choco- cheesecake goed afkoelen op het rooster en plaats de cake daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

Voor het serveren

Smelt het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk de gesmolten chocolade over de cake. Garneer de choco- cheesecake met frambozen.

Tip

Strooi wat nougatine over het chocoglazuur.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Cheesecake met frambozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1897 kJ
453 kcal
1516 kJ
362 kcal
Vet 24.78 g 19.82 g
Koolhydraten 32.13 g 25.71 g
Eiwit 7.55 g 6.04 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no