Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade Cheesecake met frambozen

Een echte verwennerij! Cheesecake met chocolade en frambozen.

ongeveer 8 - 10 taartpunten

Voor ervaren bakkers 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Cheesecake met frambozen

Bakgerei:

springvorm (20 cm)
mixer met garden
boter om in te vetten

Voor de chocolade taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
1 - 2 el cacao poeder
25 g margarine

Voor de choco-cheesecake vulling:

kuipje MonChou Zacht & Luchtig
125 g crème fraiche
2 eieren
6 - 7 el chocoladepasta

Voor garneren:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 bakje frambozen
Dr. Oetker Nougatine (eventueel)

preparation

Bereiding

Choco-taartbodem

Vet de bakvorm in met boter of met bakspray. Maak de kruimelbodemmix aan met boter zoals aangegeven op de verpakking en voeg de cacaopoeder toe . Doe het choco- kruimeldeeg in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om de choco-taartbodem te laten opstijven.

Choco-cheesecake bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Maak het cheesecakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het eind de chocopasta toe en mix alles nog even goed door. Haal de bodem uit de koelkast en voeg het choco-cheesecakebeslag toe. Bak de choco-cheesecake ca. 50 minuten in de oven. Prik na de baktijd een (saté)prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet, bak dan nog 5 minuten en controleer opnieuw of de cake gaar is

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 50 minuten

Goed laten afkoelen

Laat de choco- cheesecake goed afkoelen op het rooster en plaats de cake daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

Voor het serveren

Smelt het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk de gesmolten chocolade over de cake. Garneer de choco- cheesecake met frambozen.

Tip

Strooi wat nougatine over het chocoglazuur.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Cheesecake met frambozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1897 kJ
453 kcal
1516 kJ
362 kcal
Vet 24.78 g 19.82 g
Koolhydraten 32.13 g 25.71 g
Eiwit 7.55 g 6.04 g