Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade Cheesecake met frambozen

Een echte verwennerij! Cheesecake met chocolade en frambozen.

over 8 - 10 taartpunten

Voor ervaren bakkers 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Cheesecake met frambozen

Bakgerei:

springvorm (20 cm)
mixer met garden
boter om in te vetten

Voor de chocolade taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
1 - 2 el cacao poeder
25 g margarine

Voor de choco-cheesecake vulling:

kuipje MonChou Zacht & Luchtig
125 g crème fraiche
2 eieren
6 - 7 el chocoladepasta

Voor garneren:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 bakje frambozen
Dr. Oetker Nougatine (eventueel)

preparation

Bereiding

Choco-taartbodem

Vet de bakvorm in met boter of met bakspray. Maak de kruimelbodemmix aan met boter zoals aangegeven op de verpakking en voeg de cacaopoeder toe . Doe het choco- kruimeldeeg in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om de choco-taartbodem te laten opstijven.

Choco-cheesecake bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Maak het cheesecakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het eind de chocopasta toe en mix alles nog even goed door. Haal de bodem uit de koelkast en voeg het choco-cheesecakebeslag toe. Bak de choco-cheesecake ca. 50 minuten in de oven. Prik na de baktijd een (saté)prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet, bak dan nog 5 minuten en controleer opnieuw of de cake gaar is

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 50 Minuten

Goed laten afkoelen

Laat de choco- cheesecake goed afkoelen op het rooster en plaats de cake daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

Voor het serveren

Smelt het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk de gesmolten chocolade over de cake. Garneer de choco- cheesecake met frambozen.

Tip

Strooi wat nougatine over het chocoglazuur.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Cheesecake met frambozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1897kJ
453kcal
1516kJ
362kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g