Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade bloementaart

Niet alleen een lust voor 't oog deze elegante bloementaart... met heerlijke chocolade rolfondant ook o zo lekker!

8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade bloementaart

voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml water

voor decoratie en vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
3 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
aardbeienjam
poedersuiker

Extra nodig:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm ( Ø 20 cm)
mixer met garden
deegroller of fondantroller
uitsteekvormpje bloemen en blaadjes
1 satéprikker
poedersuiker of speciale fondantmat voor uitrollen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak. Controleer of de biscuittaart goed gaar is door in het midden met een satéstokje te prikken. Als deze er schoon uit komt is de taart gaar. Laat de biscuittaart anders nog 5 tot 10 minuten verder garen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

2

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje.

3

Snijd de taart voorzichtig in 3 gelijke lagen.

4

Haal de twee bovenste gedeeltes eraf en smeer op de onderste laag een laagje botercrème van ongeveer 1 cm dikte. Leg het middelste gedeelte erbovenop en smeer deze laag in met jam. Leg de bovenste taartlaag hierop. Smeer nu de rest van de botercreme rondom de taart zodat deze mooi glad wordt. Nu kun je de biscuittaart gaan bekleden met choco fondant.

5

Decoreren

Rol een cirkel uit van het bruine choco fondant met een doorsnede van 45 á 50 cm. Gebruik poedersuiker of een fondantmatje zodat het niet blijft plakken aan je werkblad. Strijk nu voorzichtig de choco fondant glad over de biscuittaart. Met een scherp mesje kun je de overige fondant wegsnijden.

6

Rol hierna de witte choco fondant uit. Steek hier veel bloemen in een grote maat uitstekers uit. Rol nog wat bruine fondant uit en steek hier bloemen en blaadjes in een kleiner formaat uit, of snijd ze iets kleine dan de witte vormen. Plak het kleine formaat bloem en blad op het grote formaat wit. Plak al deze bloemen verspreid over de taart, zodat je en mooie chocolade bloementaart krijgt.