Carrot Cake (basis recept)

Maak van losse ingredienten een heerlijke Carrot Cake. Je bakt 'm vanaf de basis met volkoren meel, baksoda en bakpoeder.

16 stuks

Voor ervaren bakkers 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake (basis recept)

Voor de Carrot Cake (basisrecept):

1 sinaasappel
140 g rozijnen
125 ml zonnebloemolie
115 g volkorenmeel
1 tl Dr. Oetker Backin + een snufje
1 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1 tl kaneel (flinke)
140 g basterdsuiker (donkere)
280 g wortels (fijngeraspt)
2 eieren
115 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
100 g kwark
3 el poedersuiker
0,5 tl sinaasappelrasp
1 tl citroensap

Extra nodig:

bakvorm vierkant 20x20
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 60 minuten

2

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

3

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

4

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

5

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de basterdsuiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

6

Schenk de zonnebloemolie hier langzaam bij en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

7

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of een rubber spatel.

8

Doe het extra beetje Backin bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.

9

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.

10

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar.

11

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.

12

Bestrijk de Carrot Cake met een lekkere laag frosting. Snij de Carrot Cake in 16 blokjes.

13

Zo maak je dus een lekkere kruidige Carrot Cake met basisingrediënten.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake (basis recept)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1001 kJ
239 kcal
1122 kJ
268 kcal
Vet 11.13 g 12.50 g
Koolhydraten 28.93 g 32.50 g
Eiwit 4.06 g 4.56 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no