Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot Cake (basis recept)

Maak van losse ingredienten een heerlijke Carrot Cake. Je bakt 'm vanaf de basis met volkoren meel, baksoda en bakpoeder.

16 stuks

Voor ervaren bakkers 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake (basis recept)

Voor de Carrot Cake (basisrecept):

1 sinaasappel
140 g rozijnen
125 ml zonnebloemolie
115 g volkorenmeel
1 tl Dr. Oetker Backin + een snufje
1 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1 tl kaneel (flinke)
140 g basterdsuiker (donkere)
280 g wortels (fijngeraspt)
2 eieren
115 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
100 g kwark
3 el poedersuiker
0,5 tl sinaasappelrasp
1 tl citroensap

Extra nodig:

bakvorm vierkant 20x20
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 60 minuten

2

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

3

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

4

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

5

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de basterdsuiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

6

Schenk de zonnebloemolie hier langzaam bij en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

7

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of een rubber spatel.

8

Doe het extra beetje Backin bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.

9

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.

10

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar.

11

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.

12

Bestrijk de Carrot Cake met een lekkere laag frosting. Snij de Carrot Cake in 16 blokjes.

13

Zo maak je dus een lekkere kruidige Carrot Cake met basisingrediënten.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake (basis recept)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1001kJ
239kcal
1122kJ
268kcal
Vet 11.13g 12.50g
Koolhydraten 28.93g 32.50g
Eiwit 4.06g 4.56g