Cakeblokjes met marsepein en fondant

Een vrolijke, en vooral lekkere traktatie! Cake met blokjes in verschillende kleurtjes bedekt met marsepein en fondant.

ongeveer 10 - 12 stuks

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakeblokjes met marsepein en fondant

Extra nodig:

2 el poedersuiker
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Bakgerei:

mixer met gardes
2 beslagkommen
2 cakevormen
kunststof roller

voor de gekleurde cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
stift Dr. Oetker Kleurstoffen geel en rood

voor de amandel botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
1 tl Dr. Oetker Aroma Amandelsmaak

voor decoratie:

300 g marsepein wit
2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag van de Wolken Vanille volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Beslag kleuren

Verdeel het beslag over twee kommen. Meng en beetje gele kleurstof door het ene beslag en een beetje rode kleurstof door het andere beslag.

Twee kleuren cake bakken

Vet de cakevormen in met Dr. Oetker Bakspray. Verdeel het beslag over de cakevormen bak ca. 30 min. onderin de oven .

Amandel botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 1 tl. amandelaroma door de botercrème.

Blokjescake maken

Haal de cakes uit de vormen en snijd de korsten weg. Snijd de cake in dikke lange stroken van 2cm x 2cm. Bestrijk alle stroken met een dun laagje botercrème. Plak 2 gele en 2 rode stroken tegen elkaar aan als een soort dambord. Rol de witte marsepein dun uit en gebruik evt. een klein beetje poedersuiker tegen het plakken. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de marsepein met botercrème en rol strak rondom de cake. Rol de witte rolfondant dun uit. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de plak een klein beetje met water. Hierdoor blijft het fondant beter plakken. Rol de fondant strak rondom de marsepein. Druk met een mes een leuk patroon in de fondant. Snijd met een scherp mes in stukjes.

Voedingswaarden Voor het recept Cakeblokjes met marsepein en fondant

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3860 kJ
922 kcal
2399 kJ
573 kcal
Vet 27.98 g 17.38 g
Koolhydraten 73.88 g 45.89 g
Eiwit 6.69 g 4.15 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no