Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cakeblokjes met marsepein en fondant

Een vrolijke, en vooral lekkere traktatie! Cake met blokjes in verschillende kleurtjes bedekt met marsepein en fondant.

over 10 - 12 stuks

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakeblokjes met marsepein en fondant

Extra nodig:

2 el poedersuiker
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Bakgerei:

mixer met garden
2 beslagkommen
2 cakevormen
kunststof roller

voor de gekleurde cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
stift Dr. Oetker Kleurstoffen geel en rood

voor de amandel botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
1 tl Dr. Oetker Amandel Aroma

voor decoratie:

300 g marsepein wit
2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag van de Wolken Vanille volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: over 30 Minuten

Beslag kleuren

Verdeel het beslag over twee kommen. Meng en beetje gele kleurstof door het ene beslag en een beetje rode kleurstof door het andere beslag.

Twee kleuren cake bakken

Vet de cakevormen in met Dr. Oetker Bakspray. Verdeel het beslag over de cakevormen bak ca. 30 min. onderin de oven .

Amandel botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 1 tl. amandelaroma door de botercrème.

Blokjescake maken

Haal de cakes uit de vormen en snijd de korsten weg. Snijd de cake in dikke lange stroken van 2cm x 2cm. Bestrijk alle stroken met een dun laagje botercrème. Plak 2 gele en 2 rode stroken tegen elkaar aan als een soort dambord. Rol de witte marsepein dun uit en gebruik evt. een klein beetje poedersuiker tegen het plakken. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de marsepein met botercrème en rol strak rondom de cake. Rol de witte rolfondant dun uit. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de plak een klein beetje met water. Hierdoor blijft het fondant beter plakken. Rol de fondant strak rondom de marsepein. Druk met een mes een leuk patroon in de fondant. Snijd met een scherp mes in stukjes.