Voor het recept Cakeblokjes met marsepein en fondant
2 el | poedersuiker |
1 flesje | Dr. Oetker Bakspray |
mixer met garden | |
2 | beslagkommen |
2 | cakevormen |
kunststof roller |
1 pak | Dr. Oetker Wolken Vanille |
200 ml | slagroom |
3 | eieren |
stift | Dr. Oetker Kleurstoffen geel en rood |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
125 ml | melk (koud) |
1 tl | Dr. Oetker Amandel Aroma |
300 g | marsepein wit |
2 verpakkingen | Dr. Oetker Rolfondant wit |
Verwarm de oven voor. Bereid het beslag van de Wolken Vanille volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven 140 °C
Baktijd: ongeveer 30 minuten
Verdeel het beslag over twee kommen. Meng en beetje gele kleurstof door het ene beslag en een beetje rode kleurstof door het andere beslag.
Vet de cakevormen in met Dr. Oetker Bakspray. Verdeel het beslag over de cakevormen bak ca. 30 min. onderin de oven .
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 1 tl. amandelaroma door de botercrème.
Haal de cakes uit de vormen en snijd de korsten weg. Snijd de cake in dikke lange stroken van 2cm x 2cm. Bestrijk alle stroken met een dun laagje botercrème. Plak 2 gele en 2 rode stroken tegen elkaar aan als een soort dambord. Rol de witte marsepein dun uit en gebruik evt. een klein beetje poedersuiker tegen het plakken. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de marsepein met botercrème en rol strak rondom de cake. Rol de witte rolfondant dun uit. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de plak een klein beetje met water. Hierdoor blijft het fondant beter plakken. Rol de fondant strak rondom de marsepein. Druk met een mes een leuk patroon in de fondant. Snijd met een scherp mes in stukjes.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
3860kJ 922kcal |
2399kJ 573kcal |
Vet | 27.98g | 17.38g |
Koolhydraten | 73.88g | 45.89g |
Eiwit | 6.69g | 4.15g |