Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Blueberry Pancakes

Blueberry Pancakes, de Engelsen eten het graag als toetje. Of het nu als toetje, lunch of ontbijt is, een ding is zeker. Met dit recept bak je heerlijke Blueberry Pancakes.

16 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Blueberry Pancakes

Voor de blueberry pancakes:

115 g bloem
snufje zout
0,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
25 g basterdsuiker
1 ei (maat L)
100 ml karnemelk
175 g bosbessen
10 ml zonnebloemolie
1 beker crème fraiche of ahornsiroop

preparation

Bereiding

1

Doe de bloem, snufje zout, basterdsuiker en Baksoda in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.

2

Voeg het ei en de karnemelk toe. Roer het met een mixer of garde tot een mooi glad pancake beslag.

3

Voeg de bosbessen toe aan het pancake beslag.

4

Schenk wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.

5

Maak met twee eetlepels een pancake. Je kunt afhankelijk van de grote van de koekenpan meerdere pancakes tegelijk bakken.

6

Bak de blueberry pancakes op matig vuur in ongeveer 2 minuten gaar en goudbruin. Draai daarna de pancake om met een spatel en bak de andere kant ook ongeveer 2 minuten.

7

Serveer de pancakes met een dotje crème fraiche of ahornsiroop.

Voedingswaarden Voor het recept Blueberry Pancakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 343 kJ
82 kcal
821 kJ
196 kcal
Vet 4.70 g 11.18 g
Koolhydraten 7.81 g 18.60 g
Eiwit 1.80 g 4.29 g