Flag

Blueberry Pancakes

16 porties
Gemakkelijk
20
Blueberry Pancakes, de Engelsen eten het graag als toetje. Of het nu als toetje, lunch of ontbijt is, een ding is zeker. Met dit recept bak je heerlijke Blueberry Pancakes.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de blueberry pancakes
115 gbloem
snufjezout
0,5 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
25 gbasterdsuiker
1ei (maat L)
100 mlkarnemelk
175 gbosbessen
10 mlzonnebloemolie
1 bekercrème fraiche of ahornsiroop

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1

Doe de bloem, snufje zout, basterdsuiker en Baksoda in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.

2

Voeg het ei en de karnemelk toe. Roer het met een mixer of garde tot een mooi glad pancake beslag.

3

Voeg de bosbessen toe aan het pancake beslag.

4

Schenk wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.

5

Maak met twee eetlepels een pancake. Je kunt afhankelijk van de grote van de koekenpan meerdere pancakes tegelijk bakken.

6

Bak de blueberry pancakes op matig vuur in ongeveer 2 minuten gaar en goudbruin. Draai daarna de pancake om met een spatel en bak de andere kant ook ongeveer 2 minuten.

7

Serveer de pancakes met een dotje crème fraiche of ahornsiroop.