Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Biscuittaart met slagroom en fruit

Maak een heerlijk luchtige biscuittaart gevuld met slagroom en fruit. Dit is het recept voor het stukje 'Taart van Eeuw' dat versierd is met heel veel fruit.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Biscuittaart met slagroom en fruit

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

500 ml slagroom
4 el suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
4 el aardbeienjam
500 g fruit zoals aardbeien, bramen, bessen, kiwi etc.

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
kartelmes/broodmes

preparation

Bereiding

1

Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Klop de slagroom met de suiker en Klop-Fix stijf.

3

Snijd de afgekoelde biscuittaart omgedraaid (zodat de rechte onderkant een mooie bovenkant wordt) horizontaal 2x door met een broodmes, op 1/3e en 2/3e van de taart. Haal de bovenste 2 lagen eraf en leg de onderste laag op een serveerschaal.

4

Bestrijk deze laag met 1 cm slagroom en verdeel er de helft van het fruit (aardbeien eventueel in plakjes) over. Leg de middelste laag biscuittaart erop en druk deze voorzichtig aan.

5

Klop de aardbeienjam los in een schaaltje. Bestrijk de 2e laag met de aardbeienjam. Leg de bovenste laag biscuit op de taart.

6

Bestrijk nu de hele biscuittaart royaal met de overige slagroom, zodat je niets meer van de taart ziet. Snijd de aardbeien in plakjes en plak deze samen met het overige fruit in de slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Biscuittaart met slagroom en fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 11844 kJ
2829 kcal
276 kJ
66 kcal
Vet 30.58 g 0.72 g
Koolhydraten 557.65 g 13.05 g
Eiwit 30.07 g 0.70 g