Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Biscuitdeeg (koude methode)

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Biscuitdeeg (koude methode)

:

Mixer met garden
Spatel of plat mes
Springvorm Ø24 cm
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor biscuitbeslag:

100 g bloem
4 eiwitten op kamertemperatuur
4 eidooiers op kamertemperatuur
100 g suiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze biscuitdeeg

Voor een luchtig biscuitdeeg zeef je eerst de bloem. Scheid het eiwit en de dooiers. Let op dat er geen dooier bij het eiwit komt. Door eigeel zal er geen goed schuim geklopt kunnen worden. Klop de dooiers met de helft van de suiker tot een glad geheel. Klop de eiwitten luchtig en voeg de suiker tijdens het opkloppen toe. Het schuim is voldoende luchtig als het in pieken blijft staan.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 25 Minuten

2

Voeg een deel van het eiwit toe aan de dooiers en spatel deze voorzichtig door elkaar. Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe. Spatel de gezeefde bloem er door. Dit moet rustig en met aandacht gebeuren zodat het biscuitdeeg de luchtigheid kan vasthouden.

3

Schenk het biscuitdeegin een ingevette springvorm. Bak het biscuitdeeg in ca. 25 minuten gaar.