Banoffee kwarktaart

Een frisse kwarktaart naturel met banaan en karamel. Deze combi is verrassend lekker: perfect voor een verwenmoment!

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banoffee kwarktaart

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 g boter of margarine
500 g magere kwark
250 ml slagroom
300 ml water (op kamertemperatuur)

Voor de banoffee topping:

3 - 4 el caramelpasta
2 bananen
200 ml slagroom
4 - 5 el chocoladevlokken
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

1

Bereid de taartbodem

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.  Smelt 60 gram boter in een pannetje.

2

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Mix de kwarktaart

Doe 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. 

4

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. 
Schenk de kwarkvulling over de taartbodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

5

Banoffee decoreren

Laat de taart tijdens het decoreren nog even in de springvorm. Zet de pot met karamelsaus bebogeen in een bakje met heet water om wat zachter te worden en verdeel de karamel vervolgens over de taart.

6

 Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de karamellaag. 

7

Klop de slagroom op met 2 eetlepels vanillesuiker en verdeel de slagroom over de bananen.

8

Bestrooi als laatste de taart met de chocoladevlokken. Verwijder nu voorzichtig de springvorm.

Voedingswaarden Voor het recept Banoffee kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1135 kJ
271 kcal
666 kJ
159 kcal
Vet 20.68 g 12.10 g
Koolhydraten 15.74 g 9.20 g
Eiwit 5.50 g 3.22 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no