Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes bakken: zo gedaan en super lekker.

10 - 12 koekjes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandelkoekjes

:

Bakpapier
Koekuitsteker (ca. Ø 6 cm)

Voor de amandelkoekjes:

200 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
70 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
100 g margarine (koud)

Voor decoratie:

100 g Dr. Oetker Garneeramandelen (in reepjes)
50 g suiker

preparation

Bereiding

1

Amandelkoekjes deeg maken

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een mengkom. Maakt een kuiltje in het midden en doe hier het zout, de suiker, vanillesuiker, het ei en aroma in. Meng dit met een beetje bloem tot een dik geheel. Leg hierop de in stukken gesneden boter en dek dit af met een beetje bloem. Kneed de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 12 minuten

2

Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot het een dikte heeft van 5 mm. Steek rondjes uit met een doorsnede van 3 tot 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de deegrondjes ermee. Meng de amandelen en suiker en bestrooi de deegrondjes met het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de amandelkoekjes ermee. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de amandelkoekjes gaar en goudbruin.

Voedingswaarden Voor het recept Amandelkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1043 kJ
249 kcal
1930 kJ
461 kcal
Vet 13.75 g 25.46 g
Koolhydraten 25.77 g 47.72 g
Eiwit 4.81 g 8.91 g