Aardbeientaart met meringue

Brenda kookt heeft dit recept gemaakt: ''Aardbeientaart met meringue. Dat klinkt goed hé? Ik kan je zeggen het klinkt niet alleen goed, het smaakt ook lekker. Vandaag deel ik het recept zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen, en de show kunnen stelen met deze zomerse taart.''

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeientaart met meringue

Voor het aardbeientaartdeeg:

190 g bloem
60 g poedersuiker
150 g roomboter (ongezouten en koud)
snufje zout
1 ei

Voor de aardbeienvulling:

60 g suiker
100 g bloem
0,25 tl gember (vers geraspt)
citroen (geraspte schil van een halve)
500 g aardbeien

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena

Extra nodig:

springvorm Ø 20 cm
mixer met garden
deegroller
beslagkom
citroensap (om beslagkom te reinigen)

preparation

Bereiding

1

Taartdeeg maken

Meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en mix dit met een mixer door het bloemmengsel tot een kruimig mengsel ontstaat. Voeg het ei erbij en mix dit totdat een deeg ontstaat.

2

Maak een bal van het deeg en bekleed het met plastic. Zet het twee uur weg in de koelkast (kan ook 45 minuten in de vriezer).

3

Vet de springvorm in en beleg de onderkant van de vorm met bakpapier.

4

Bestuif het werkvlak met bloem of zodat het deeg hier niet op blijft plakken. Kneed het deeg door zodat het een beetje op kamertemperatuur komt. Rol het uit met een deegroller en beleg de springvorm met het deeg.

5

Snijd de rand van het taartdeeg op ongeveer 2,5 á 3 cm vanaf de bodem af zodat een mooie (strakke) rand ontstaat. Zet de beklede taartvorm even weg in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

7

Aardbeienvulling maken

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Meng de suiker met bloem in een pannetje, voeg de geraspte gember, citroenschil en de aardbeien erbij. Verwarm dit mengsel en roer even goed door. Als de aardbeien zacht beginnen te worden is het klaar.

8

Aardbeientaart bakken

Giet het aardbeienmengsel in de springvorm, zorg er voor dat het mengsel niet boven de deegrand uitkomt. Bak de taart 30 minuten in de oven tot het deeg gaar is en de aardbeienvulling gestold. Laat de taart hierna afkoelen in de springvorm.

Baktijd: 30 minuten

9

Bereiding meringue

Zorg dat de beslagkom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

10

Zorg dat de oven opnieuw goed is voorverwarmd. Zet indien mogelijk de grilstand aan. Verdeel nu de meringue over de aardbeientaart. Verwarm de taart 10 minuutjes in de oven zodat de meringue licht bruin kleurt.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

11

Serveer de Aardbeientaart met Meringue lauw of koud.

Het recept is voor ons gemaakt door Brenda Kookt. http://www.brendakookt.nl/2015/05/26/aardbeientaart-met-meringue/

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeientaart met meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1482 kJ
354 kcal
1080 kJ
258 kcal
Vet 13.17 g 9.61 g
Koolhydraten 51.65 g 37.70 g
Eiwit 5.39 g 3.93 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no