Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeientaart met meringue

Brenda kookt heeft dit recept gemaakt: ''Aardbeientaart met meringue. Dat klinkt goed hé? Ik kan je zeggen het klinkt niet alleen goed, het smaakt ook lekker. Vandaag deel ik het recept zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen, en de show kunnen stelen met deze zomerse taart.''

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeientaart met meringue

Voor het aardbeientaartdeeg:

190 g bloem
60 g poedersuiker
150 g roomboter (ongezouten en koud)
snufje zout
1 ei

Voor de aardbeienvulling:

60 g suiker
100 g bloem
0,25 tl gember (vers geraspt)
citroen (geraspte schil van een halve)
500 g aardbeien

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena

Extra nodig:

springvorm Ø 20 cm
mixer met garden
deegroller
beslagkom
citroensap (om beslagkom te reinigen)

preparation

Bereiding

1

Taartdeeg maken

Meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en mix dit met een mixer door het bloemmengsel tot een kruimig mengsel ontstaat. Voeg het ei erbij en mix dit totdat een deeg ontstaat.

2

Maak een bal van het deeg en bekleed het met plastic. Zet het twee uur weg in de koelkast (kan ook 45 minuten in de vriezer).

3

Vet de springvorm in en beleg de onderkant van de vorm met bakpapier.

4

Bestuif het werkvlak met bloem of zodat het deeg hier niet op blijft plakken. Kneed het deeg door zodat het een beetje op kamertemperatuur komt. Rol het uit met een deegroller en beleg de springvorm met het deeg.

5

Snijd de rand van het taartdeeg op ongeveer 2,5 á 3 cm vanaf de bodem af zodat een mooie (strakke) rand ontstaat. Zet de beklede taartvorm even weg in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

7

Aardbeienvulling maken

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Meng de suiker met bloem in een pannetje, voeg de geraspte gember, citroenschil en de aardbeien erbij. Verwarm dit mengsel en roer even goed door. Als de aardbeien zacht beginnen te worden is het klaar.

8

Aardbeientaart bakken

Giet het aardbeienmengsel in de springvorm, zorg er voor dat het mengsel niet boven de deegrand uitkomt. Bak de taart 30 minuten in de oven tot het deeg gaar is en de aardbeienvulling gestold. Laat de taart hierna afkoelen in de springvorm.

Baktijd: 30 minuten

9

Bereiding meringue

Zorg dat de beslagkom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

10

Zorg dat de oven opnieuw goed is voorverwarmd. Zet indien mogelijk de grilstand aan. Verdeel nu de meringue over de aardbeientaart. Verwarm de taart 10 minuutjes in de oven zodat de meringue licht bruin kleurt.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

11

Serveer de Aardbeientaart met Meringue lauw of koud.

Het recept is voor ons gemaakt door Brenda Kookt. http://www.brendakookt.nl/2015/05/26/aardbeientaart-met-meringue/

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeientaart met meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1482 kJ
354 kcal
1080 kJ
258 kcal
Vet 13.17 g 9.61 g
Koolhydraten 51.65 g 37.70 g
Eiwit 5.39 g 3.93 g