Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeienjelly met amandelroom

Een fris toetje: aardbeienjelly met verse aardbeien en een lekkere toef amandelroom

4 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeienjelly met amandelroom

:

Kleine kom
Grote kom
Plasticfolie
Mooie glazen

Voor dessert met amandelroom:

1 pak Dr. Oetker Jelly Aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
250 ml witte druivensap
0,5 doosjes aardbeien (verse)
125 g crème fraiche

preparation

Bereiding

1

De jelly bereiden

Breng 250 ml water aan de kook. Voeg de inhoud van het pakje aardbeienjelly toe en roer het tot het poeder is opgelost. Roer het druivensap erbij. Schenk een kwart in een kommetje. Dek het kommetje af met plasticfolie en zet de kom in een grote kom met heet water (zo blijft de Jelly zacht). Verdeel de rest van de Jelly over vier mooie glazen. Zet deze 1 uur in de vriezer.

Opstijftijd: ongeveer 75 minuten

2

Haal de glazen na een uur uit de vriezer. Leg 2 aardbeien apart. Snijd de andere aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs op de Jelly in de mooie glazen. Roer de nog zachte Jelly even goed door en schenk dit over de aardbeien. Zet de glazen in de koelkast en laat het dessert opstijven.

3

Amandelroom bereiden

Roer de crème fraiche los en schep het amandelschaafsel erdoor. Verdeel de amandelroom over dessert en garneer het met een halve aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeienjelly met amandelroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1248 kJ
298 kcal
787 kJ
188 kcal
Vet 15.03 g 9.51 g
Koolhydraten 36.20 g 22.91 g
Eiwit 3.19 g 2.02 g