Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeien soesjestaart

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien soesjestaart

Voor de bodem:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
50 g boter of margarine

Voor het taartmengsel:

4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
150 ml aardbeienyoghurt
100 ml cassislikeur
30 g suiker
400 ml slagroom
1 doosje diepvries soesjes

Voor decoratie:

1 doosje aardbeien (verse)

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de kruimelbodem toe en meng het geheel. Verdeel de massa gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

2

Taartmengsel bereiden

Bereid de gelatine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de aardbeienyoghurt met de suiker en likeur. Voeg een paar lepels van het yoghurtmengsel toe aan de opgeloste gelatine. Meng dit tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg daarna de rest van het yoghurtmengsel toe. Zodra het mengsel opstijft, de slagroom erdoor spatelen.

3

Soesjestaart versieren

Bestrijk de bodem met drie tot vier flinke eetlepels taartmengsel. Maak van de bevroren soesjes een krans op de rand van de soesjestaart. Giet het taartmengsel in het midden van de taart en maak een 'berg'. Maak met een lepel een paar kuiltjes in de taart. Snijd de overgebleven soesjes in plakjes en leg ze in de kuiltjes. Leg tot slot een paar halve aardbeien op de soesjestaart.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien soesjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15462 kJ
3693 kcal
1114 kJ
266 kcal
Vet 266.47 g 19.23 g
Koolhydraten 248.93 g 17.96 g
Eiwit 43.46 g 3.14 g