Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Aardbeien soesjestaart

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien soesjestaart

Voor de bodem:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
50 g boter of margarine

Voor het taartmengsel:

4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
150 ml aardbeienyoghurt
100 ml cassislikeur
30 g suiker
400 ml slagroom
1 doosje diepvries soesjes

Voor decoratie:

1 doosje aardbeien (verse)

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de kruimelbodem toe en meng het geheel. Verdeel de massa gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

2

Taartmengsel bereiden

Bereid de gelatine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de aardbeienyoghurt met de suiker en likeur. Voeg een paar lepels van het yoghurtmengsel toe aan de opgeloste gelatine. Meng dit tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg daarna de rest van het yoghurtmengsel toe. Zodra het mengsel opstijft, de slagroom erdoor spatelen.

3

Soesjestaart versieren

Bestrijk de bodem met drie tot vier flinke eetlepels taartmengsel. Maak van de bevroren soesjes een krans op de rand van de soesjestaart. Giet het taartmengsel in het midden van de taart en maak een 'berg'. Maak met een lepel een paar kuiltjes in de taart. Snijd de overgebleven soesjes in plakjes en leg ze in de kuiltjes. Leg tot slot een paar halve aardbeien op de soesjestaart.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien soesjestaart

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 15462kJ
3693kcal
1114kJ
266kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g