Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Koekjes bakken

Gaat er wel een dag voorbij dat je geen koekjes eet? Een koekje hoort erbij, zeker bij een kopje koffie of een kopje thee. In Nederland zijn wij kampioenen koekjes eten.

Zelf koekjes bakken is ook echt een aanrader. Er zijn zoveel manieren waarop je ze kunt bakken. Vanaf de basis met bloem en Backin, een koekjesmix of bladerdeeg. Het maakt niet uit hoe je het doet, het resultaat is altijd lekker! Last but not least, zelf koekjes bakken leuk om te doen.

Koekjes recepten

Vormen, maten en kleuren

Zelf koekjes bakken is leuk , omdat je eindeloos kunt variëren. Er zijn zoveel ingrediënten waarmee je ze kunt bakken. Ieder koekje is altijd een lekkere verrassing. Je kunt spelen  met de vorm van het koekje. Je kunt hartjes koekjes bakken, bloemetjes, blokjes of rondjes. Daarnaast kun je ze mooi decoreren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Piratenkoekjes. Met een beetje glazuur, snoepjes en schrijfstiften maak je in een handomdraai een heerlijke kindertraktatie.

Koekjes baktips

  1. De meeste koekjes zijn na het bakken nog zacht. Ze worden knapperig als ze afkoelen.
  2. Laat ze altijd afkoelen op een rooster.
  3. Laat ze goed afkoelen en verpak ze daarna luchtdicht. In een gesloten plastic zak of natuurlijk in de bekende koektrommel.
  4. Leg nooit cake en knapperige koekjes bij elkaar in de trommel, door het vocht uit de cakejes worden de koek taai.