Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Oetker’s Duurzaamheidsrecept

Van vriesverse pizza’s tot bakmixen, bijna iedereen in Nederland heeft weleens van een Dr. Oetker product genoten. Maar wist je dat Dr. Oetker bakmixen in Leeuwarden produceert? De pizza’s en koelverse toetjes worden door onze Duitse collega’s bereid.

Het duurzaamheidsbeleid van Dr. Oetker Nederland is vooral gericht op de fabriek in Leeuwarden en het Nederlandse kantoor in Amersfoort.

>   Lees hier meer over het duurzaamheidsrecept van Dr. Oetker Nederland.

We willen de keten van onze grondstoffen en verpakkingen verduurzamen. Daarom doen we alleen zaken met leveranciers die werken volgens onze duurzaamheidseisen.

Grondstoffen

  • 100% van de palmolie die wij gebruiken is RSPO-gecertificeerd. Geteeld met respect voor mens, dier en milieu.  
  • Dr. Oetker bakmixen maken we vanaf medio 2016 niet meer met scharreleieren, maar met eieren van vrije uitloopkippen. 
  • Ook stappen we halverwege het jaar over op cacao met het UTZ keurmerk. Zo helpen we cacaoboeren, hun werknemers en families naar een betere toekomst.
  • Voor de tonijn, zalm en garnalen op onze vispizza’s hanteren wij strikte normen voor het behoud van visecosystemen.
  • Voor het Nederlandse aandeel van alle Pizzaburgers kopen we kip met het 1 ster Beter Leven keurmerk in.

 

Verpakkingen

  • 24 Dr. Oetker bakmixen hebben een kleinere verpakking gekregen.
  • 87% van alle verpakkingen kun je na gebruik gescheiden weggooien zodat het goed gerecycled kan worden.
  • Alle papieren verpakkingen die Dr. Oetker in Nederland produceert, zijn vanaf halverwege 2016 van FSC® gecertificeerd papier gemaakt.


 Dr. Oetker
MVO-jaarverslag
Download hier het jaarverslag

Dr. Oetker staat voor genieten. Lekker eten en bewuste voeding gaan goed samen in een evenwichtig voedingspatroon. Uiteraard kijken wij kritisch naar de voedingswaarden van onze producten. 

  • Het zoutgehalte in onze pizza’s hebben we tussen 2010 en 2015 met gemiddeld 15% verlaagd. We werken aan verdere verlaging. 
  • Dr. Oetker Kwarktaart staat nog altijd zó op tafel, maar sinds 2015 zonder geharde vetten of transvetten.
  • In Paula vla zit sinds 2014 4% minder suiker. Dit jaar gaan we voor nog eens 3% minder.
  • Voor de kleine vlekkenliefhebbers is er sinds 2012 Paula Mini. Een kleinere portie van 50 gram.
  • En niet te vergeten: we gebruiken geen AZO-kleurstoffen.

We willen onze hoeveelheid afval verminderen en zorgen dat afval gescheiden weggegooid wordt. Zo kan het gerecycled worden. 

  • Na jouw Dr. Oetker genietmoment vertelt de Weggooiwijzer je precies in welke afvalbak de verpakking hoort. 
  • En ook in eigen keuken zijn we druk. In 2015 produceerden we 12% minder afval dan een jaar eerder.

 


We zijn druk bezig met het gebruik van minder en groene elektriciteit in de fabriek, zuinig transport en energiezuiniger reizen. 

  • Voor de productie van onze bakmixen in Leeuwarden gebruiken we stroom van zon en wind.
  • Het transport van onze producten van fabriek naar supermarkt gebeurt met energiezuinige vrachtwagens.
  • En ook onze medewerkers reizen steeds energiezuiniger. 


Als familiebedrijf staan mensen bij ons centraal. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers staat op één. 

  • We creëren prettige, veilige en gezonde werkplekken, in de fabriek en op kantoor.
  • En we helpen onze sportieve Dr. Oetker collega’s een handje. Ze kunnen gebruik maken van een sportschoolregeling en een fietsplan. Ook financieren we sporttoernooien.


Als familiebedrijf zien wij onze maatschappelijke betrokkenheid bij familie en kinderen als vanzelfsprekend.  

  • Daarom steunt Dr. Oetker Nederland sinds 2011 SOS Kinderdorpen. 
  • Ook geven we structureel producten aan de Voedselbank.
  • We steunen het vrijwilligerswerk van onze medewerkers financieel en met producten.