Flag
Dr. Oetker Pizza
Genieten met zo min mogelijk verspilling

Wist je dat genieten van een pizza van Dr. Oetker en het tegengaan van voedselverspilling perfect samengaan? Een vriesverse pizza is namelijk de ideale manier om precies te eten wat je nodig hebt, zonder iets weg te gooien.

Dat begint al bij ons productieproces, waar we met veel zorg en precisie werken om verspilling tot een minimum te beperken. Pizzabodems die nét niet rond genoeg zijn of iets te groot uitvallen, krijgen bij ons een tweede leven: we vermalen ze en gebruiken ze opnieuw als basis voor nieuwe bodems. Bijvoorbeeld strooikaas die naast de pizza belandt, vangen we op en gebruiken we opnieuw. Zo gaat er niets verloren.

In de supermarkt zie je het verschil: onze pizza’s liggen in het vriesversschap, waar ze langer houdbaar zijn. Je zal ze niet snel vinden in de bakken met producten die tegen de datum aanlopen. Wat niet verkocht wordt, doneren we aan de Voedselbank.

Ook thuis maak je eenvoudig het verschil. Met een vriesverse pizza pak je precies het aantal
stukken dat je nodig hebt, en de rest blijft gewoon in de vriezer tot een volgende keer. Nog een paar restjes groenten, vlees of kaas in de koelkast? Een pizza is de perfecte basis om die ingrediënten een tweede leven te geven. Zo maak je van overgebleven restjes iets heerlijks én voorkom je verspilling. Win-win!

Dr. Oetker zet zich samen met leveranciers in om voedselverspilling in de hele keten te verminderen. Sinds 2019 hebben we de voedselverspilling per ton pizzaproductie al met 13,2% teruggebracht, en in 2025 willen we dit verder verlagen met 25%. Kleine stappen, grote impact - voor jou, voor ons, en voor de planeet.

Doe je mee?
Lees tips en tricks om voedselverspilling tegen te gaan in onze blogs