Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Lekkere chocolade recepten voor elk moment

Chocolade…. onweerstaanbaar lekker...  Alle chocoladeliefhebbers opgepast: hier vind je de lekkerste chocolade recepten. Chocolade doet het heel goed in combinatie met gebak: een chocolade taart, brownies, koekjes met chocolade of een simpele cake met een dikke laag chocoglazuur. Chocolade zie je in veel recepten terug en dat is niet voor niets. Met onze chocolade recepten kun je thuis lekker aan de slag een de lekkerste dingen maken. We hebben je gewaarschuwd! Maak deze chocolade recepten en je bent verkocht.

Chocolade recepten

Eenvoudige chocolade recepten - bakken met chocolade

Op zoek naar een origineel cadeautje voor familie en vrienden? Geef ze een van deze chocolade recepten! Maak  chocolade cupcakes met kersenroom , een droom chocolade taart of maak zelf bonbons. Een prachtig cadeautje, met liefde gemaakt. En voor deze chocolade recepten geldt ook: lukt altijd!

Chocolade: recept met een geschiedenis

Chocolade is niet meer te weg te denken. Overal kom je wel chocolade tegen. Koekjes, broodbeleg, bonbons, taarten of candybars. Maar het heeft even geduurd voordat wij kennis konden maken met de bijzondere cacaoboon. Al 1500 jaar voor Christus genoten de Olmeken van deze lekkernij. Ze gebruikte de cacaobonen om een drankje van te maken en het was ook nog een betaalmiddel. De kennis van de cacaoboon werd ook overgenomen door de Maya's en Azteken. Terwijl de Midden-Amerikanen volop genoten van de cacao was het in Europa totaal onbekend. Met de ontdekking van Amerika kwam de cacaoboon ook naar Europa. De smaak van de chocolade werd verfijnd door rietsuiker toe te voegen. Steeds kwam er een beetje meer bij het chocolade recept. Door de industriële revolutie is chocolade een massaproduct geworden. En tegenwoordig kun je volop genieten van allemaal verschillende soorten chocolade. En met de bovenstaande chocolade recepten maak je er iets bijzonders mee.