Flag

Lava Cakes

4 stuks
Gemakkelijk
10
Heerlijke chocolade cakejes met een gesmolten choco kern.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de lava cakes
1 pakDr. Oetker Verwen Lava Cakes
2eieren
Optioneel voor de extra touch
poedersuiker
frambozen
Extra nodig
Dr. Oetker Bakspray
bakplaat
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Verwen Lava Cakes
1

Voorbereiden

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg het zakje chocoglazuur uit de verpakking 10 minuten in een kom of pannetje met heet water.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 230 °C

Temperatuur heteluchtoven: 210 °C

2

Vet de vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem of vet royaal in met bakspray. Plaats de vormpjes op de bakplaat (niet op een rooster).

3

Beslag bereiden

Doe de lava cakes mix met de eieren in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

4

Haal het zakje chocoglazuur uit het water en roer het vloeibare glazuur met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.

5

Bakken

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes in 8 tot 10 minuten. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt en houdt de deur van de oven zoveel mogelijk dicht.

Baktijd: 8 - 10 Minuten

6

Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Keer hierna de vormpjes om op een bordje en serveer direct met bijvoorbeeld poedersuiker en frambozen. De choco kern in de cake is dan nog vloeibaar.