Flag

Wolken Banaan

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
40
Heerlijk luchtige Wolkencake gevuld met slagroom en plakjes banaan.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakpapier
springvorm Ø 24 cm
Dr. Oetker Bakspray of wat boter
beslagkom
mixer met gardes
zeef (voor verdelen poedersuiker)
Voor de Wolken cake
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
200 mlslagroom
3eieren
Voor decoratie en vulling
100 mlslagroom
10 gsuiker
1.5bananen
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Wit
1 tubeDr. Oetker Kleurstoffen (gele kleurstofstift)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen (gele kleurstofstift)
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand erop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of bakspray

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Vanille Wolken bakken

Picture - Stap 1 Wolken Banaan.png

Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna in 3 minuten luchtig.

3

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa ¼ van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake vervolgens onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 50 - 55 Minuten

4

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.


Taart vullen met slagroom en banaan
Picture - Stap 2 Wolken Banaan.png
Picture - Stap 3 Wolken Banaan.png

Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Snijd de taart doormidden en bestrijk de onderste helft van de cake met de opgeklopte room. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de slagroom. Leg vervolgens de bovenste plak van de taart op de banaan.


Geel glazuur en choco decoratie
Picture - Stap 4 Wolken Banaan.png
Picture - Stap 5 Wolken Banaan.png

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er vervolgens een paar druppeltjes gele kleurstof door. Bestrijk de taart met geel glazuur en decoreer eventueel nog met de Dr. Oetker Chocoladestift bruin.