Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Wolken Banaan

Heerlijk luchtige Wolkencake gevuld met slagroom en plakjes banaan.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken Banaan

Bakgerei:

bakpapier
springvorm Ø 24 cm
Dr. Oetker Bakspray of wat boter
beslagkom
mixer met garden
zeef (voor verdelen poedersuiker)

Voor de Wolken cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren

Voor decoratie en vulling:

100 ml slagroom
10 g suiker
1.5 bananen
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (gele kleurstofstift)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand erop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of bakspray.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

2

Vanille Wolken bakken

Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna in 3 minuten luchtig.

3

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa ¼ van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake vervolgens onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 50 - 55 minuten

4

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Taart vullen met slagroom en banaan

Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Snijd de taart doormidden en bestrijk de onderste helft van de cake met de opgeklopte room. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de slagroom. Leg vervolgens de bovenste plak van de taart op de banaan.

Geel glazuur en choco decoratie

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er vervolgens een paar druppeltjes gele kleurstof door. Bestrijk de taart met geel glazuur en decoreer eventueel nog met de Dr. Oetker Chocoladestift bruin.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken Banaan

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1382 kJ
330 kcal
1243 kJ
297 kcal
Vet 12.03 g 10.84 g
Koolhydraten 50.99 g 45.94 g
Eiwit 3.75 g 3.38 g