Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vruchtentaart

Vruchtentaart gevuld met banketbakkersroom en daarop verschillende soorten fruit.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vruchtentaart

Voor de vruchtentaart:

150 g Kristalbloem (Koopmans)
0,5 tl Dr. Oetker Backin
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 eiwitten
4 eidooiers
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Voor de vulling:

500 g vers fruit of vruchten uit blik (bv. ananas, perziken, kersen, bananen, sinaasappelen, etc.)

Voor het glaceren:

1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml vruchtensap of wijn of water

Extra nodig:

springvorm of vlaaivorm

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de vruchtentaart

De eidooiers in een mengkom schuimig kloppen, geleidelijk tweederde van de suiker en vanillesuiker toevoegen en kloppen tot een dikke schuimige massa ontstaat. De eiwitten met het zout stijfslaan en geleidelijk al kloppend de resterende suiker toevoegen. Het eiwit op het eidooiermengsel scheppen. De bloem met backin zeven en met het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel scheppen. Doe het beslag in een goed ingevette vruchtentaartvorm over en bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 35 - 40 Minuten

2

Bereid de Mix voor Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor de vulling het fruit schoonmaken en in plakjes snijden; vruchten uit blik in een zeef laten uitlekken en verder verwerken. De goed afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom bestrijken en de schoongemaakte vruchten erover verdelen.

3

Dr. Oetker Taartina helder met het vruchtensap volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden, iets laten afkoelen en de vruchten ermee bestrijken. Zet de vruchtentaart in de koelkast, zodat de Taartina opstijft.

Voedingswaarden Voor het recept Vruchtentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 11183kJ
2671kcal
816kJ
195kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g